6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Elektrik arızalarına internetli müdahale

ELEKTRİK ARIZALARINA İNTERNETLİ MÜDAHALE

Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (VEDAŞ) tarafından GPRS modem aracılığıyla internet üzerinden tespit edilen elektrik arızlarına anında müdahale edilerek tek tuşla kesintilerin giderildiği bildirildi.

VEDAŞ Van İl Müdürü Murat Taş, elektrik arıza biriminde SPP Mühendislik Taahhüt ve Bilişim Sanayi Ticaret Limitet Şirketi Satış Müdürü Can Kabalak ile birlikte yeni kurulan GPRS sistemini inceleyerek konu hakkında basın mensuplarına bilgi verdi. Sistemin merkezden yönlendirilerek yapılan çalışmaları basın mensuplarına anlatan Can Kabalak, 70 kilometre uzaktaki bir trafo ile sistemin tanıtıldığı, elektrik arıza biriminin akımı bilgisayar üzerinden GPRS sistemi ile kesip, kısa süre sonra tekrar aynı yöntemle verilmesini sağladı.

Kurulan sistem hakkında bilgi veren İl Müdürü Murat Taş, şu anda şehir ve köy arıza merkezinde kurulan sistem odasında 2 adet bilgisayar üzerinden arızalara anında müdahale edildiğini belirtti. Taş, "Bu yeni sistemi, 2008 yılında 15 trafo kabin merkezinde yapmıştık. 2010 yılında ise 21 trafoda ilave çalışma yaparak toplam 36 kabinde bu sistemi faaliyete geçirdik. Bugün ise bunlar devreye alınmış durumda. Şu an bir kabindeki arızaya burada oturan operatör arkadaşımız tarafından bilgisayar ortamında anında müdahale edebiliyor. Dolayısı ile elektrik kesinti süresini minimum seviyeye getirmiş oluyoruz. Bir ekibin yaklaşık 70 kilometrelik uzaktaki bir kabine gitmesi ciddi manada zaman ve iş yükü kaybı oluyor. Geçici arızalara anında buradan müdahale etmiş oluyoruz. Bu sayede hem biz iş yükünden ve zamandan tasarruf sağlamış oluyoruz hem de vatandaş daha erken bir şekilde enerjisine kavuşmuş oluyor. Sistemin temel amacı budur" dedi.

"ŞU ANDA ANKARA VE ADANA'DAN SONRA TÜRKİYE'DE BİZ ÜÇÜNCÜ İL OLARAK BUNU BAŞARMIŞ DURUMDAYIZ"

Şu anda Türkiye üçüncü il olarak bunu başarmış durumda olduklarını ifade eden Taş, "Ankara ve Adana'dan sonra şimdi de biz Van'da toplam 36 kabinde çalışmalarımızı tamamladık. Bu sistem sayesinde görevli arkadaşlar arızanın kaynağını anında buradan görebiliyorlar. Tabi eğer uzaktan müdahale edilebilecek bir arıza ise buradaki operatör arkadaşlarımız anında bilgisayar üzerinden gerekli çalışmayı yaparak geçici arızalara müdahale edebilecekler. Arızanın her türlüsünü burada tespit edip ekipleri kısa sürede olay yerine gönderebiliyoruz. Bu bize hem arızayı bulmada ciddi bir manada kolaylık sağlıyor hem de zamanında müdahale etmemizi sağlamış oluyor" şeklinde konuştu.

ELEKTRİK ARIZALARINA İNTERNETLİ MÜDAHALE
ELEKTRİK ARIZALARINA İNTERNETLİ MÜDAHALE
İHA
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2010 Perşembe 12:59:04
Güncelleme :21 Ocak 2010 Perşembe 13:54:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?