6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Elektrik kesintisine çözüm aranıyor

Van’da son günlerde yaşanan elektrik kesintisi nedeniyle sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van İl Başkanlığı’nı ziyaret ederek, yaşanan soruna çözüm bulunmasını istediler. TEAŞ İşletme Müdürü hatanın kendilerinden kaynaklanmadığını belirtirken, TEDAŞ Müessese Müdür Yardımcısı ise olumsuz hava şartlarını suçladı.

AK Parti İl Başkanı Ebubekir Gülaçar’ı ziyaret eden Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Başkanı Zahir Kandaşoğlu, son günlerde yapılan elektrik kesintisi nedeniyle vatandaşların mağdur olduğunu belirtti. Elektrik kesintisine ortak çözüm bulabilmek için AK Parti İl Başkanı’nı ziyaret ettiklerini belirten Kandaşoğlu, "Vatandaşlarımızın bu mağduriyetini önlemek için elektrik kesintisine mutlaka çözüm bulunmalıdır. Van’ın elektriksiz kalmaması ve mevcut elektrik ihtiyacını karşılanması için çalışmalarımızı bir noktada birleştirerek çözüm üretmeliyiz" dedi.

Yapılan ziyarette hazır bulunan TEAŞ İşletme Müdürü Kazım Çınar ise yaşanan elektrik kesintisi sorununu çözmek için çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. Elektrik dağıtım şebekesinin çok eski olmasından dolayı kesintilerin meydana geldiğini kaydeden Çınar, sıkıntının kendilerinden kaynaklanmadığını söyledi. Çınar, "Elektrik kesintisi bizden kaynaklanmadığı halde biz kurum olarak gerekli çalışmaları yürütüyoruz" diye konuştu.

Eleştirilere cevap veren TEDAŞ Müessese Müdür Yardımcısı Mütalip Kazak ise, elektrik kesintisinin olumsuz hava şartlarından kaynaklandığını söyledi. Bu yıl hava nakil hatlarını değiştirmek için 22 ton iletken tel kullandıklarını da vurgulayan Kazak, "Elektrik kesintileri olumsuz hava şartları ve vatandaşlar tarafından kullanılan kaçak elektrikten kaynaklanıyor. Birçok trafomuz kaçak elektrik kullanımından dolayı arızalandı. Yeni yatırım için projeler hazırladık. Bu projelerimiz 2005 yıllı yatırım programına alınırsa sorun kısmen çözülür. Yaşanan sorunları ortadan kaldırmak için destek bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Aktarılan sorunları dinleyen AK Parti Van İl Başkanı Ebubekir Gülaçar ise her türlü olumsuzluğu çözmek için gayret göstereceklerini belirterek, "Elektrik kesintileri yaşanıyorsa bunun çözümü için gereken duyarlılığı göstereceğiz. Kesintileri önceden duyarak vatandaşlarımızı bilgilendireceğiz. Belediyenin yapacağı bir anons ile vatandaşlarımız buna göre hazırlıklarını yapacaklar" diye belirtti.

VAN (İHA) -
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2004 Pazartesi 11:24:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?