5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Elektrik kontağı yangın çıkardı

Van'da elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangında evleri kullanılamaz hale gelen yaşlı çift kış ortasında dışarıda kaldılar. 

Edinilen bilgiye göre, yangın İskele Mahallesi'nde meydana geldi. Elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangını gören Refika Şahin (65) mahalle sakinlerine haber vererek hasta olan eşinin kurtarılmasını istedi. İlk önce itfaiye ekiplerine haber verdi, ardından da içeride hasta yatağındaki Hakim Şahin (75) isimli şahsı kurtarmak için seferber oldular. Mahalle sakinleri, oturma odası ve salonu saran alevlere aldırış etmeden Şahin'in bulunduğu odaya girdiler. 

Dumandan etkilenen yaşlı adam, alevlerin çok olmasından dolayı salon yerine camları kırılarak pencereden dışarı çıkartıldı. Olay yerine gelen polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi alırken, itfaiye ekipleri ise yangına müdahale etti. Evin bütün odalarını saran alevlerden dolayı bölgeye ikinci bir araç sevk edildi. Yaklaşık 1 saatlik çalışma sonunda kontrol altına alınan yangın tamamen söndürülürken ev kullanılamaz hale geldi. 

Dumandan etkilenen yaşlı şahıs mahalle sakinlerinin yardımı ile Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Eşi ile birlikte yalnız yaşayan yaşlı çift, evlerinin yanması sonucu kış ortasında dışarıda kaldı.

iha
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2009 Perşembe 15:40:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?