6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Elektrik telleri havai fişek gibi

ELEKTRİK TELLERİ HAVAİ FİŞEK GİBİ

Van'ın Muradiye ilçesinde eskidiği için gerilim karşısında yetersiz kalan elektrik telleri adeta havai fişek gibi patlıyor. Çarşı merkezinden geçen ve adeta örümcek ağına dönüşen elektrik telleri havai fişek gibi patlarken çevre için de büyük tehlike oluşturuyor.

TEDAŞ yetkilileri, çok eski olan ve sürekli sorun çıkaran telleri gerdirerek önlem almaya çalıştıklarını söylediler. İki yıl önce elektrik hatlarını yer altına alarak örümcek ağına dönüşen tellerden vatandaşları kurtarmaya çalıştıklarını, ancak belediyenin izin vermemesi üzerine çalışmalar durdurulduklarını anlatan yetkililer "Şu an kullanılan hatlar 35 yılı aşkın süredir kullanıyor. Artık çok eskidiği ve sürekli koptuğu için hem biz, hem de elektriksiz kalan vatandaşlar büyük sorun yaşıyor" dediler.

Kutbettin Durmaz isimli esnaf geçen yıldan beri dilekçe ile TEAŞ yetkililerine müracaat ettikleri halde şimdiye kadar kimsenin sorunla ilgilenmediğini iddia ederek "Dün yine kendilerine bina sahibi ile birlikte giderek bu durumun tehlike arz ettiğini, bilgisayarlarımız ve elektronik malzemelerimizin yandığını söyledik. Buna rağmen maalesef ilgilenen olmadı" dedi.

Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Gıyasettin Aydoğan ise sorunun sahipsiz kaldığını, elektronik cihazlarını kullanamadıklarını belirterek ilgililere tepki gösterdi.

Vatandaşlar ise sık sık bu gibi tehlikelerle karşı karşıya kaldıklarını, bir hattın koparak vatandaşların üstüne düşmesi sonucunda yaralanma ve hatta ölümle sonuçlanabileceğini anlattılar. Özellikle kış mevsiminde elektrik kullanımının arttığını, havai fişek gibi patlayan ve çevreye ışık saçan kablolardan korktuklarını anlatan vatandaşlar, hatlarının bir an önce yer altına alınmasını istediler.

ELEKTRİK TELLERİ HAVAİ FİŞEK GİBİ
ELEKTRİK TELLERİ HAVAİ FİŞEK GİBİ
İHA
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2010 Çarşamba 15:39:05
Güncelleme :6 Ocak 2010 Çarşamba 17:56:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?