2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Elektrik zammına tepki

Van Ticaret Borsası (VATBO) Yönetim Kurulu Başkanı Feridun Irak, elektrik enerjisine yapılan zammın milli geliri düşük ve işsizliğin Türkiye ortalamasının üzerinde olduğu bölgelerde kaçak kullanım oranını daha da artıracağını söyledi.

Elektrik enerjisine yapılan yüzde 21 oranındaki zammın bölgede büyük zorluklarla üretim yapan sanayici ve esnafı olumsuz etkileyeceğini belirten VATBO Yönetim Kurulu Başkanı Irak, geçim sıkıntısı çeken vatandaşların da başka yollara teşvik edeceğini kaydetti.

Yapılan bu zammın ne ilk, ne de son olacağını anlatan Irak, bir çok konuda olduğu gibi dışa bağımlı olan Türkiye'de elektrik enerjisinin üretiminde de ithal edilen petrol ve doğalgaz gibi ürünler kullanıldığını söyledi. Irak, "Bu böyle de devam eder. Dolayısıyla elektrik enerjisinde dışa bağımlılıktan kurtulmanın en aza indirmenin yollarına bakmalıyız. Bunun da tek yolu nükleer enerji santrallerini biran önce kurulmasıdır" dedi.

Yapılan zammın, milli geliri düşük ve işsizliğin Türkiye ortalamasının çok üstünde olan bölgelerde elektrikte kaçak kullanım oranını daha da artıracağını anlatan Irak, "Şuan kayıp ve kaçağın yüzde 60 ila 70'lerde olduğu bölgelerde bu oran daha da artacaktır" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2008 Cuma 16:52:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?