6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Emekli öğretmenden türkü albümü

EMEKLİ ÖĞRETMENDEN VAN TÜRKÜLERİ ALBÜMÜ

Vanlı emekli öğretmen Fevzi Leventoğlu, valilik ve Yüzüncü Yıl Üniversitesinin (YYÜ) Rektörlüğü'nün desteği ile çıkardığı Van türkülerinden oluşan albümünü tanıttı.

Van Valiliği ile YYÜ Rektörlüğü'nün ortaklaşa hazırlanan 'Sanata Saygı-Ahte Vefa' projesi kapsamında Vanlı emekli öğretmen 84 yaşındaki Fevzi Leventoğlu'nun çıkardığı türkü albümünün tanıtımı yapıldı.

Van Kalesi yanında bulunan Vanevi Bahçesi'nde düzenlenen tanıtım kokteylinde konuşan Vali Münir Karaloğlu, bir kenti kent yapan değerlerin yalnızca yapılar ve coğrafi güzelliklerle sınırlı olmadığını ifade etti. Vali Karaloğlu, ''Bir kenti kent yapan aynı zamanda kültürel ve sözlü değerlerdir. Bu kente bir eğitimci olarak ömrünü vermiş, bir müziksever olarak Van türkülerini geçmişten geleceğe taşımak adına emek vermiş ulu çınarı ödüllendirmek amacıyla buradayız. 84 yaşında vefakar bir insanın sesi ile Van türküleri gelecek nesillere taşınacak. Buna biz de valilik olarak küçük bir katkıda bulunduk. Kalıcı bir eser oldu. Emeği geçen herkesi kutluyorum'' dedi.

Üniversitelerin yalnızca eğitim yuvası olmadığını, aynı zamanda kentin değerlerini geleceğe taşımak adına önemli bir misyona sahip olduğunu vurgulayan Vali Karaloğlu, albümün hazırlanmasına destek veren YYÜ Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Bölümü Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Yükrük ve Yrd. Doç. Dr. Serap Yükrük'e teşekkür etti.

Emekli öğretmen Fevzi Leventoğlu ise geçmişte çeşitli şekillerde yazılan Van türkülerinin hazırlanan albümle kendi sesinden gelecek nesillere taşınacak olmasının heyecanını yaşadığını dile getirdi.

Yapılan konuşmaların ardından tanıtım kokteyline katılan davetliler, Leventoğlu'nun seslendirdiği türküler eşliğinde halay çekti.

EMEKLİ ÖĞRETMENDEN VAN TÜRKÜLERİ ALBÜMÜ
EMEKLİ ÖĞRETMENDEN VAN TÜRKÜLERİ ALBÜMÜ
EMEKLİ ÖĞRETMENDEN VAN TÜRKÜLERİ ALBÜMÜ
İHA
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2010 Cumartesi 11:34:03
Güncelleme :22 Mayıs 2010 Cumartesi 11:58:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?