5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

EMİTT Fuarı'ndan Van'a ödül

Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'na (EMİTT) bu yıl 5'nci kez katılan Van, ilk ödülünü aldı.

Van Valisi Özdemir Çakacak tarafından özel bir firmaya hazırlattırılan ve ziyaretçiler tarafından da beğenilen Van Standı, ziyaretçiler arasında yapılan anket sonucunda "En Sempatik Stand" ödülüne layık görüldü. Ekin Fuarcılık tarafından fuarın son gününde düzenlenen bir törenle Van standının ödülü İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkilileri tarafından alındı.

YABANCI ÜLKE TEMSİLCİLERİNE VAN ANLATILDI

Vanlı turizmciler İstanbul-Beylikdüzü Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde bu yıl 13'ncüsü açılan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda (EMİTT) yerli ve yabancı ülke standları ziyaret edilerek, kentin tanıtımı yapıldı. Van standını ziyaret eden yerli ve yabancı ziyaretçilerin dışında İl Kültür ve Turizm Şube Müdürü Salih Tatlı, Vanlı turizm işletmelerin temsilcileriyle birlikte yerli ve yabancı ülkelerin stantları ziyaret edilerek, Valilik ve turizm firmaları tarafından bastırılan Türkçe, İngilizce ve Farsça kitapçık, CD ve broşürlerle tanıtım yapılarak, kentin tarihi ve turistik değerleri anlatılarak Van'a davet edildi.

"VAN, ÖNEMLİ TURİZM POTANSİYELİNE SAHİP"

Van'ın turizm açısından büyük bir potansiyele sahip olduğunu ifade İl Kültür ve Turizm Şube Müdürü Salih Tatlı, en önemli eksiğinin ise tanıtım olduğunu söyledi. 7 bin yıllık tarihi olan Van'ın, dünyaya tanıtılmasında EMİTT gibi uluslar arası fuarların önemli bir fırsat olduğunu vurgulayan Tatlı, Valiliğin öncülüğünde fuara katılan turizmcilerin de bu fırsatı değerlendirdiğine inandığını söyledi. Tatlı "Valiliğimiz öncülüğünde, Belediye Başkanlığımız, Ticaret ve Sanayi Odamız, otellerimizin yetkilileri ve turizm temsilcilerimizle bir sinerji oluşturarak 4 gün boyunca ilimizin turizm potansiyelini yerli ve yabancı turizm temsilcilerine ve standımızı ziyaret eden misafirlerimize dilimiz döndüğünce anlatmaya çalıştık. Ayrıca turizm temsilcilerimizle birlikte Türkiye'nin önde gelen turizm seyahat acenteleri ve yabancı ülke stantlarını ziyaret ettik. Bu ziyaret sırasında yabancı ülkelerin turizm yetkililerine ilimizin tarihi ve kültürünü tanıtan materyaller vererek, Van'a davet ettik. Özellikle yerli tur operatörlerimizle yaptığımız görüşmelerde Van'ın güvenli bir kent olduğunu, tesis yönünden de ihtiyaca cevap verebilecek bir potansiyelin olduğunu, rahatlıkla da ilimize turlar düzenleyebileceklerini kendilerine ifade ettik. Sonuç olarak İstanbul'daki EMİTT Fuarı'nda Van'ın tanıtımı için çok faydalı geçtiğini, hedef kitlemize ulaştığımızı söyleyebilirim. EMİTT'e yaptığımız tanıtım ve görüşmelerden sonra 2009 turizm sezonunun Van adına çok güzel geçeceğine inanıyorum" dedi.

Bu arada Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu ile Ankara Van Derneği Başkanı Kurtuluş Akay da EMİTT'teki Van standını ziyaret ederek turizmcilerle sohbet etti.

iha
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2009 Pazartesi 19:34:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?