7
Mayıs
2024
Salı
VAN

EMITT ödülü teslim edildi

EMITT'TE ALINAN ÖDÜL KARALOĞLU'NA TESLİM EDİLDİ

Van İl Kültür ve Turizm Müdürü Doç. Dr. Zeki Taştan, İstanbul'da düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda Van'a verilen 'En Etkin Tanıtım' ödülünü Vali Münir Karaloğlu'na takdim etti.

İstanbul-Beylikdüzü'nde bu yıl 14'ncüsü düzenlenen EMITT Fuarı'na Van Valiliği ile Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) 'Profesyonel Tanıtım Sponsoru', Van Kedisi de maskot olmuştu. Van Valiliği öncülüğünde fuara Van Belediyesi, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ), Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO), Gevaş Kaymakamlığı, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, kahvaltıcılar, otel ve seyahat acente temsilcilerinden oluşan yaklaşık 50 kişilik grup, fuarın açık olduğu 4 günlük süre içinde kentin tanıtımını yapmaya çalıştı.

Fuarın ikinci gününde ise Vali Münir Karaloğlu tarafından kahvaltı salonu işletmecilerinin desteğiyle katılımcılara ve bürokrasiye bir kahvaltı verdi. Yerli ve yabancı stantları ziyaret ederek kentin tanıtımını yapan Vanlı turizmciler, EMITT Fuarı'nın önemli ödüllerinden olan 'En Etkin Tanıtım' ödülüne hak kazandı. Taştan, ödülü, Ekin Fuar Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Halim Bulutoğlu'nun elinden aldı.

Van'a dönen İl Kültür ve Turizm Müdürü Doç. Dr. Zeki Taştan, makamında ziyaret ettiği Vali Münir Karaloğlu'na alınan ödülü takdim ederek EMITT Fuarı ile ilgili bir değerlendirme yaptı. Karaloğlu, fuarda iyi organize olarak güzel bir tanıtım yapan tüm katılımcıları tebrik ettiğini belirterek alınan ödülün önemli olduğunu, ancak 2010 yılında kente gelecek olan yerli ve yabancı turist sayısının artmasının kendisini daha çok sevindireceğini söyledi.

Beraberinde 60 sektörü besleyen ve 'bacasız fabrika' olarak gördükleri turizmin gelişmesi ve canlanması için tanıtıma devam edeceklerini ifade eden Karaloğlu, önümüzdeki yıl EMITT'e Van, Bitlis, Hakkari ve Muş illeriyle birlikte katılmayı planladıklarını kaydetti. Van'ın her türlü ödüle layık bir şehir olduğuna vurgu yapan Karaloğlu, "Van'a ilk atandığım zaman da söyledim gibi, bu güzel kentin kaderini değiştirecek en önemli unsurlardan biri turizmdir. Yaklaşık 60 sektörü besleyen 'bacasız fabrika'ya önem vermemiz gerekmektedir. Bunun için de her türlü özveriyi sergiliyoruz. Son bir ay içinde Van'ı tanıtma adına üç önemli fuara katıldık. İzmir ve Ankara fuarlarımız oldukça başarılı geçti. İzmir'de Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Ertuğrul Günay'ın Van'da turizm ve kongre merkezi yapılması gerektiği yolundaki beyanatları bizleri çok sevindirdi. Derhal çalışmalara başladık. Arsa sorunu çözüldü. EMITT'e de bu bilinçle hazırlandık. Arkadaşlara altı ay öncesinden talimat verdim. Çünkü EMITT, Türkiye'nin en büyük turizm ve seyahat fuarlarından biriydi. 60 ülkeden 3 bin 500 katılımcının yer aldığı ve geçen yıl 100 bin kişinin ziyaret ettiği bu fuar, Van'ı tanıtmak adına büyük şanstı. Bu hususta sektör temsilcileriyle toplantılar yaptık. Neticede Van Valiliği, Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Belediye Başkanlığı, Yüzüncü Yıl Üniversitesi, VATSO, DAKA ve diğer ilgili sektör temsilcilerinden oluşan 20 birimle fuara katıldık. EMITT'e sponsor olmamız bizlere tanıtım adına büyük bir değer kattı. Açılış konuşmalarında bu hususa Van'a birkaç kez vurgu yapıldı. İkinci gün verdiğimiz kahvaltıya bine yakın kişinin katılması herkesi hayretler içinde bıraktı. Yani fuara katılanlara sorduğunuzda artık herkes Van standının olduğunu biliyordu. Bu da bizlere haklı olarak önemli bir ödül kazandırdı. Bu ödül bizler için çok önemlidir. Önemlidir; çünkü fuarın birinci amacı tanıtımdır. Van'ın, 3 bin 500 birimin arasından "En Etkin Tanıtım" ödülünü alması büyük bir başarıdır. Başta Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz olmak üzere emeği geçen tüm birimlere teşekkür ederim. Bu ödül, birlik ve beraberlikle hareket edildiğinde neler başarılacağının apaçık bir göstergesidir" diye konuştu.

Kültür ve Turizm Müdürü Doç. Dr. Zeki Taştan da, fuarın her safhasında kendilerine destek verdiği için Vali Münir Karaloğlu'na teşekkür etti.

EMITT'TE ALINAN ÖDÜL KARALOĞLU'NA TESLİM EDİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2010 Perşembe 17:16:03
Güncelleme :18 Şubat 2010 Perşembe 17:32:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?