7
Mayıs
2024
Salı
VAN

EMİTT'in tanıtım ödülü Van'a

EMITT'IN TANITIM ÖDÜLÜ VAN'A

İstanbul Beylikdüzü'ndeki Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'na (EMİTT) bu yıl 6. kez katılan Van'ın standı beldeler dalında 'En Etkili Tanıtım' ödülünü aldı.

Bu yıl 14'ncü kez düzenlenen EMITT Fuarı, 'en iyiler' ödül töreni ile sona erdi. 11-14 Şubat tarihleri arasında TÜYAP Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen 60 ülke ve Türkiye'den yaklaşık 3 bin 500 katılımcının yer aldığı fuarın son gününde çeşitli dallarda 32 ödül dağıtıldı. TÜYAP Karadeniz Salonu'nda düzenlenen törende, Van Valiliği 'En etkili tanıtım' ödülüne layık görüldü. Van Valiliği'nin ödülünü İl Kültür ve Turizm Müdürü Doç. Dr. Zeki Taştan, Ekin Fuar Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Halim Bulutoğlu'nun elinden aldı. Van Valiliği'nin geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye'nin en büyük organizasyonuna ev sahipliği yaptığı EMITT'ten ödül alması Vanlı turizmciler arasında da sevinçle karşılandı. Ödülü alan Taştan, "Güneş kenti ve doğunun incisi Van'dan buralara kadar gelip Ekin Fuarcılığın güneşi altında siz değerli incilerle bir arada olmak ve bu büyük ödüle layık görülmek gerçekten mutluluk verici. Biz bu ödülü sizlerle birlikte taçlandırmak istiyoruz. Hepinizi geleneksel kahvaltımızı yerinde tatmak üzere Van'a davet ediyoruz" dedi.

Ödül töreninden sonra basına verilen toplu fotoğrafın ardından Taştan, EMITT Fuarı ve alınan ödülle ilgili bir açıklama yaptı. Taştan, "Van Valimiz Sayın Münir Karaloğlu'nun çok önem verdiği bu fuara altı aydır hazırlanıyoruz. Van'ı tanıtmak adına her türlü materyali kullandığımızı belirtmek isterim. Başlangıçta fuar yetkilileriyle temasa geçerek Türkiye'de bir ilke imza attık. Türkiye'de ilk kez bir il, EMITT Fuarı'na sponsor desteği sundu. Bu bizler adına tanıtımın en büyük ayağıydı. Sponsorluğumuzun bir ödülü olarak Ekin Fuarcılık yetkilileri 45 bin yaka kartında Van kedisi logosunun yer almasına izin verdiler. Gelen ziyaretçilere 10 bin sticker dağıtıldı. EMITT damgalı 2 bin çantanın bir yüzünde "Van güzel" terimi diğer yüzünde Van Kedisi yer aldı. Bu henüz fuar başlamadan Van'ın tanıtımı adına sağladığımız birinci başarıydı. Fuarın açılış gününde tanıtım atağımız devam etti. Bakanlar, milletvekilleri, valiler, belediye başkanları, kaymakamlar, turizm sektör temsilcilerinden oluşan yaklaşık beş yüz kişinin yakasına Van kedisi astık. Sektörün en önemli temsilcilerinin hazır bulunduğu salonda Van'ın sponsorluğu ve kedinin anlamı üzerinde duruldu. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın 3 bin 500 birimin yer aldığı fuarda Van standına uğrayıp açıklamalarda bulunması bize olan ilgiyi daha da arttırdı" dedi.

KAHVALTIYA YAKLAŞIK BİN KİŞİ KATILDI

Fuarın ikinci gününde verdikleri kahvaltıya bine yakın kişinin katıldığını ifade eden Taştan, "Van'dan gelenler arasında bulunan Belediye Başkanlığı, Yüzüncü Yıl Üniversitesi, VATSO, DAKA ve diğer sektör temsilcileri hep beraber Van standında kentimizi tanıtmak adına her türlü özveriyi gösterdiler. Vali Yardımcımız Halil Berk başkanlığında hep birlikte organize olduk. Dört koldan sektör temsilcilerini dolaşarak Van'ı anlattık. Tüm bu çabalarımız haklı olarak bizlere fuarın en büyük ödülünü kazandırdı. En büyük ödülünü diyorum çünkü turizm ve seyahat fuarının en önemli ayağı 'tanıtım'dır. Bizim de fuarın 'en etkin tanıtım' ödülünü almamız bu yüzden çok çok önemlidir. Bu bizim organize ve birliktelik çabalarımızın en güzel semeresi oldu. Van'dan buraya kadar emek sarf edip gelen tüm katılımcılara bu nedenle teşekkür etmek isterim. Bu ödül Van'ı seven herkese armağan olsun. İnşallah Van gelecekte bu ödülün semeresini alacaktır" diye konuştu.

EMITT'IN TANITIM ÖDÜLÜ VAN'A
İHA
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2010 Pazartesi 13:04:05
Güncelleme :15 Şubat 2010 Pazartesi 15:11:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?