6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Emlakçıların başı korsanlarla dertte

EMLAKÇILARIN BAŞI KORSANLARLA DERTTE

Van Eğitimli Emlakçiler Derneği Başkanı Sabri Çalım, en büyük sıkıntılarının korsan emlakçılar olduğunu belirterek, "Ağır cezai yaptırımların olmasına rağmen yeteri kadar denetlenemediğinden bunların önüne geçilemiyor" dedi.

Van'da önüne gelenin emlakçılık yapmaya çalıştığını ifade eden Sabri Çalım, derneğe kayıtlı 150 emlakçının olduğu kentte 300 civarında ise kaçak emlakçının bulunduğunu ifade etti. Satılacak olan ev ve iş yerinin dışındaki her hangi bir yerin camına 'Kiralık' veya 'Satılık' yazısını yazmanın Kabahatler Kanunu'na muhalefet suçu sayıldığını ve cezasının ise 3 bin 381 lira olduğunu söyleyen Çalım, ancak denetim yetersizliğinden dolayı kimsenin bu yasağa uymadığını belirtti.

Emlakçılara yönelik verdikleri eğitim programlarına bundan sonra da devam edeceklerini belirten Çalım, "Van'da bulunan 150 üyemizin tamamına daha önceden eğitim verdik. Dernek olarak bundan sonra da eğitimlere devam edeceğiz. Derneğimize üye olmak için başvuruda bulunan 40 kişilik bir grubumuz var, onlara da önümüzdeki günlerde eğitim vereceğiz. Eğitim alan üyelerimizin çok memnun kaldıklarını söyleyebilirim. Verdiğimiz hizmette yapılan bir hata, tüm mesleği olumsuz etkileyebiliyor. Bu eğitimlerle mesleği yapan, ancak yeterli bilgi donanımına sahip olmayanların eksikliklerini gideriyoruz ve bu sayede daha kurumsal hizmet verebilmesine katkı sağlıyoruz" dedi.

Van'da fazla konut açığının bulunmadığını da dile getiren Çalım, ev sahipleri tarafından yapılan kontrolsüz artıştan dolayı kiraların çok yüksek olduğunu söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2010 Pazartesi 16:15:05
Güncelleme :26 Nisan 2010 Pazartesi 16:44:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?