2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Emniyet amirinden kızlara boks eğitimi

Daha önce sadece adını duydukları bir sporla tanıştı Vanlı kızlar. Ring, nakavt, kroşenin ne olduğunu illerine gelen emniyet amiri ve eşi öğretti onlara.

Kısa sürede Türkiye derecesi yapan yetenekler yetişti aralarından. Önceleri isimlerini bile söylemeye çekinen çocukların kendilerine has vuruşları başarılarını kolaylaştırdı. Sporla sosyalleşen genç kızların tek hayali Van'dan milli sporcu çıkarmak.

Van Emniyet Müdürlüğü Eğitim Şube Müdür Vekili Züfer Aslan, Türkiye boks şampiyonu eşi Meryem Zeybek Aslan ile genç kızlara boks öğretiyor. Küçük yaştan beri uğraştığı boksla milli sporcu olan eşinin dünya şampiyonasına hazırlanmasına yardımcı olan emniyet amiri, aynı zamanda eşiyle Van'dan şampiyon boksörlerin çıkması için çalışıyor. Tayinlerinin Van'a çıkması üzerine boksa 2 yıl ara veren karı koca, 2006 yılından bu yana Çevik Kuvvet Şubesi'nin spor salonunda hem boksa devam ediyor hem de Vanlı gençlere eğitim veriyor. Çoğunluğunu kız yetiştirme yurdu öğrencilerinin oluşturduğu gruba zaman zaman minik erkekler ve kızlar da katılıyor. 2006'da Türkiye şampiyonu olan ve Milli Takım'a seçilen Meryem Aslan, "Üniversitede hem beden eğitimi öğrenciliğini hem de boks çalışmalarını sürdürüyordum. Şimdi tek işim boks. Amacım kasım sonunda yapılacak dünya şampiyonasında başarılı olmak. En büyük desteği eşimden görüyorum." şeklinde konuşuyor.

Van'da 2 yılı aşkın süredir gençlere eğitim verdiklerini dile getiren Züfer Aslan ise, "Van'ın bireysel sporlarda potansiyeli var. Geçen yıl 3-4 ay gibi kısa bir süre eğitim alan arkadaşımız kendi kilosunda Türkiye üçüncüsü oldu. Bu sebeple sporcularımıza çok güveniyorum." diye konuşuyor. Van'ı ve Vanlı çocukları çok sevdiklerini ifade eden Aslan şunları söylüyor: "Onları hem kötü alışkanlıklardan uzak tutmayı hem de sporda başarılı olmalarını sağlamayı istiyoruz. Çocuklar baskı altında yetiştiği için ilk başta konuşmaktan bile çekiniyorlar. Zamanla açılıyorlar, kendilerine has vuruş teknikleri çıkıyor, özgüvenleri oluşuyor. Son 1 aydır genç bayanlarda yetiştirme yurdu öğrencilerine ağırlık verdik. Kendilerini yalnız hisseden ve güven duygularını kaybeden kızlarımızın zamanla özgüvenleri artıyor. Kendilerini daha rahat ifade edebiliyor. Onları topluma kazandırmak bizim mutluluk kaynağı."

Çevik Kuvvet'in spor salonunda eğitim alan kız öğrencilerden Seçil Aktaş (16), boksa kendini savunmak için başladığını belirtiyor. Zamanla bu sporu daha çok sevdiğini anlatan Seçil, geçen yıl Türkiye şampiyonasına katılarak üçüncü olduğunu söylüyor. Elde ettiği bu başarının kendisini umutlandırdığını aktaran Seçil, şöyle konuşuyor: "O zaman daha 3 aylık eğitim almıştım. Burada çok güzel imkanlar sunuldu. Geçen süre içerisinde kendimi geliştirdim. Şimdi daha çok çalışarak Milli Takım'a seçilmek istiyorum. Ülkemi Avrupa ve dünya şampiyonalarında temsil etmek istiyorum."

Yahya Öylek / Zaman
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2008 Cumartesi 10:23:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?