6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Emniyete 18 yeni araç

VAN EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NE 18 YENİ ARAÇ

Van Emniyet Müdürlüğü'ne tahsis edilen 18 yeni araç düzenlenen törenle hizmete girdi.

Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törene Van Valisi Münir Karaloğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Hasan Demir, İl Jandarma Komutanı Albay Veli Turan, Vali Yardımcısı Atay Uslu, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Ceylan, Emniyet Müdürü Ayhan Falakalı, Van Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Yönetim Burulu Başkanı Faruk Alpaslan, şube müdürleri ile polis merkezi amirleri katıldı. Törende bir konuşma yapan Van Valisi Münir Karaloğlu, Van Emniyet Müdürlüğü'ne tahsisi yapılan 18 aracın hizmete alınması ile ilgili bir arada olduklarını söyledi.

Vali Karaloğlu, "Vatandaşımıza hizmet eden emniyet mensuplarımızın hem bireysel kaliteleri hem de kullandıkları araç ve gereçler kaliteli. Kullandığı teknolojinin son teknoloji olması vatandaşımıza sunulan hizmetin kalitesi açısından önemli. Polis teşkilatı vatandaşın mal, can, ırz ve namus güvenliği bakımından hizmet eden ve bizatihi vatandaşın yaşamıyla ilgili hizmet sunan bir birimimiz. Onun için polis teşkilatımızı gerçekten hem insan unsuru olarak hem kullandığı araçları, kullandığı teknoloji bakımından yeterli bir hale gelmesi bizim hepimizin vatandaşın yaşamı için önemlidir" dedi.

- ''VANLILARDAN DESTEK BEKLİYORUZ''

Hizmete sokulan 12 aracın Emniyet Genel Müdürlüğü'nden 6'sın ise promosyonla alındığını belirten Karaloğlu, ''Ben buğun şunu arzu etmek isterdim. Vanlılar kusura bakmasınlar. Van'daki esnafların, tüccarın, iş adamımızın da bu filoya katacağı araçları da hizmete sunmak isterdim. Geçenlerde 300 aracı Mersinliler emniyete bağışlamış. Açıkçası biraz kıskandım. İnşallah Vanlı iş adamlarımızdan da böyle bir kampanya bekliyoruz. Kendileri için bekliyoruz. Nihayetinde bu araçlar kendilerine, ailelerine, hemşerilerine ve Vanlılara hizmet edecek. Vanlıların can mal şeref ve namuslarını koruyacak. Bunun için Van'daki iş adamlarımızdan da iç güvenliğimizi sağlayan birimlerimize el atmalarını beklediğimi ifade etmek isterim. Bazen devletin imkanları kaynakları her şeye yetmiyor. Bunun açığını eğitimde, sağlıkta ve güvenlikte vatandaşların bağışı ile gideriyoruz. bu noktada vatandaşın bize yardımcı olacağına inanıyoruz'' dedi.

Geçtiğimiz Pazar günü İstanbul'da meydana gelen patlamaya değinen Vali Karaloğlu, "Bakın İstanbul Taksim'de üzücü bir olay oldu. Buradan yaralanan polis arkadaşlarımıza ve vatandaşlarımıza geçmiş olsun temennilerimi iletiyoruz. Bir gün sonra polis teşkilatımız bombanın menşeini, bombayı patlatan teröristin kimlik bilgilerini fotoğraflarını her türlü detayı ile kamuoyuyla paylaştı ve hepimiz rahatladık. Bu neyle oluyor. Hem hizmeti sunan emniyet mensubunun bireysel eğitimi kalitesi hem de kullandığı aracın teknolojinin üstünlüğü ile oluyor. Onun için her noktada hizmet eden sadece polis değil tabi şehirde polis, kırsalda jandarma ve denizde sahil güvenlik. Vatandaşın iç güvenliği ile ilgili hizmet sunan bütün birimlerin hem insan unsuru hem de araç gereç bakımından nitelikli olması hepimizin yaşamı için önemli. Bugün araçlarımızı Van halkının hizmetine sunuyoruz" şeklinde konuştu.

Daha sonra bir konuşma yapan Emniyet Müdürü Ayhan Falakalı, tahsis edilen araçların 5 tanesinin ilçelere gönderileceğini diğer kalanların ise merkezde hizmet edeceğini söyledi. Emniyet teşkilatının güvenlik alanında dünyadaki gelişmeleri yakından takip ederek toplumun huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla insan haklarına saygılı personel yetiştirdiğini ifade eden Falakalı, "Bu yıl içerisinde terörle mücadele birimlerimize tahsis edilen zırhlı araçlarla görev yürüten arkadaşlarımız geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdikleri bir operasyonla batıdaki metropol illerde eylem hazırlığı içerisinde olan örgüt mensuplarına yönelik silah ve mühimmat dolu minibüsü ele geçirmiştir. Zırhlı araçların önemini burada anlamak daha mümkün. Zırhlı araçlar bu tür operasyonlarda ve sıkıntı ile girilen kenar mahallelerde olumlu sonuçlar alınmasına vesile olmuştur. Buğun alınan araçlarda suç ve suçlularla mücadelede ileri ki günlerde ciddi katkılar sunacağına inanıyorum'' dedi.

Yapılan konuşmaların ardından okunan dualar eşliğinde kurban kesilmesi ile devam eden törende Vali Karaloğlu ve beraberindekiler yeni araçları tek tek inceledi. Törenin ardından birimlere tahsis edilen araçlar, Van şehir merkezinde tepe ışıklarını yakarak attıkları turun ardından hizmete girdi.

VAN EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NE 18 YENİ ARAÇ
VAN EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NE 18 YENİ ARAÇ
İHA
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2010 Salı 15:53:05
Güncelleme :2 Kasım 2010 Salı 16:00:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?