2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Emniyetin gönül operasyonları sürüyor

Van Emniyet Müdürlüğü tarafından 'Hedefimiz hepiniz' sloganı başlatılan gönül operasyonları çerçevesinde mahallelerde dolaşan ekipler, çocuklarla çeşitli oyunlar oynayarak gönüllerini kazanıyor. 

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 2008 yılı faaliyetleri sırasında yaptıkları mahalle ziyaretleri ile çocukların gönüllerini kazanmaya devam ediyor. Yıl içerisinde yapılan sosyal faaliyetler kapsamında yaklaşık 4 bin çocuğa ulaşılırken, maddi durumu iyi olmayan 37 aileye gıda yardımı, 2 öğrencinin dershaneye kaydı, 100 aile ile görüşme, 400 esnaf ziyareti, bin 420 öğrenciyi tiyatro ile tanıştırma, kırtasiye yardımı, teknelerle göl turu, sinema ve uçurtma şenliği gibi etkinlikler yapıldı. Mahalle gezilerinin yanı sıra okul etkinliklerinde de bulunan ekipler, maddi imkanı yetersiz olduğu tespit edilen 3 öğrenciye ücretsiz göz ameliyatı yaptırıldı.

Polis ekiplerinin gönül operasyonları sırasında çocuklarla futbol maçı yapması vatandaşlar tarafından büyük beğeni ile izlendi. 'Sokak futbol' etkinliği ile çocuklarla polisler arasında önemli bir kaynaşma sağlandığı belirtildi. Etkinliklerin başladığı zamanlar gördükleri polis ekiplerinden kaçan çocuklar, zamanla bunu atlatıp polislerle kaynaştı.

TEM Şube Müdürlüğü ekipleri ve resmi kıyafetli Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekipleri ile birlikte gönül operasyonları kapsamında Hacıbekir Mahellesi'ni ziyaret ederek, çocuk ve mahalle sakinleri ile bir süre sohbet etti. Bir zamanlar korsan gösterilerinin yapıldığı Dumlupınar İlköğretim Okulu yanındaki boş alanda çocuklarla polisler arasında futbol maçı yapıldı. Kıyasıya oynanan müsabaka sonrası yorulan çocuklar, polis amcalarının getirdiği kola ve kekleri yiyerek yorgunluklarını atmaya çalıştı. Maç sonrası seyirci olarak kenarda bekleyen erkek ve kız çocuklar da kola, kek yiyerek polis amca ve ablaları ile uzun süre sohbet etme şansı yakaladı.

Yaklaşık 2 yıldan beri devam eden etkinliklerle mahalle mahalle dolaşan polis ekipleri, özellikle çocukların güvenlik kuvvetleri ile iyi diyaloglar halinde olmasını sağlıyor. Polislerin etkinliklerine katılan çocuklar, zaman zaman polis abla ve amcalarına yazdıkları mektuplarla teşekkür ettikleri bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2008 Cuma 10:47:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?