5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Emniyette terfi heyecanı

Van'da Emniyet Genel Müdürlüğü 2009 yılı yaz atama döneminde bir üst rütbeye terfi eden müdür ve amirlere, düzenlenen törenle rütbeleri takıldı.

 
Edremit ilçesinde bulunan Polis Kampı'nda düzenlenen terfi törenine Van Valisi Münir Karaloğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Yahya Akçadırdı, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ceylan, Jandarma Komutan Vekili Yarbay Mehmet Kalınsaz, Emniyet Müdürü Şükrü Rafet Mert, Müdür Yardımcıları Muhammet Salih Bayazit, Önder Okşar, Derviş Kara, çok sayıda amir ve polis memuru ile eşleri katıldı.

Törende bir konuşma yapan Vali Münir Karaloğlu, polisin, milletin huzuru ve güvenliği için 365 gün 24 saat
çalıştığını kaydetti. Vali Karaloğlu, teşkilat mensuplarının fedakarca ve onurları ile hizmet ettiklerini belirten Karaloğlu, "Bu dönem terfi etmeyi hak kazanan bütün arkadaşlarımı kutluyorum. Bundan sonraki yaşantılarında başarılar diliyorum. Yine kentte fedakarca çalışarak görev süresini doldurup terfi ederek ya da görev süresi dolarak başka illere tayini çıkan arkadaşlara da yeni görev yerlerinde başarılar dilerim. Bizim varlık sebebimiz milletimizdir. Milletimiz olmazsa bizde olmayız.


Onun için bu şerefli millete hizmet etmek şereflerin en büyüğüdür. Polis teşkilatı da bu millete hizmet etmekten, bu milletin can ve mal güvenliğini temin etmekten ve onlara devletin şefkat kolunu açarak devleti müşfik bir şekilde göstermekten şeref duyan bir teşkilattır. Bu akşam aslında rütbeleri karşımızda olan arkadaşlara takacağız. Esas terfiyi hak eden bu arkadaşlarımızın eşleri ve çocuklarıdır. Çünkü polisler 24 saat esasına dayanarak çalışıyor. Çocuklarının kendilerine en çok ihtiyacı oldukları dönemde onlardan fedakarlık yaparak aziz milletimize hizmet ediyorlar. Bu gece belki sizden çok bu terfi onların hakkı. Ben hanım efendileri ve çocuklarını kutluyorum. Bu vesile ile bu teşkilatta çalışırken şehit bütün arkadaşları da rahmet ve minnetle anarken, bütün arkadaşlarıma bundan sonraki görev yerlerinde başarılar diliyorum" dedi.


Vali Karaloğlu'nun konuşmanın ardından bir üst rütbeye yükselen personel adına 3. Sınıf Emniyet Müdürü olan İstihbarat Şube Müdürü Adnan Erdoğan kısa bir konuşma yaptı.Yapılan konuşmanın ardından Vali Karaloğlu, 3. Sınıf Emniyet Müdürlüğü'nden 2. Sınıf Emniyet Müdürlüğü'ne terfi edem Adem Çakıcı'nın rütbesini taktı. Daha sonra bir üst rütbeye terfi eden 6 emniyet müdürü 7 emniyet amiri, 17 başkomiser, 11 komiser ve 1 komiser yardımcısının rütbeleri takılırken, başka bölgelere tayini çıkan 1 emniyet müdür
yardımcısı ile toplam 27 polis müdürü ve amirine ise başarı plaketi verildi.
 

İha
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2009 Pazar 15:35:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?