6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Emniyetten ailelere önemli uyarılar

VAN EMNİYET MÜDÜRÜ MERT'TEN AİLELERE ÖNEMLİ UYARILAR

Van Emniyet Müdürü Şükrü Rafet Mert, yasadışı eylemde maalesef çocukların ön planda olduğunu gördüklerini ifade ederek, "Biz ailelerinden çocuklarına sahip çıkarak suça itilmemelerini istiyoruz" dedi.

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklama, 7 Temmuz 210 tarihinde Barış ve Demokrasi partisi (BDP) tarafından organize edilen 'Barışa evet savaşa hayır' isimli yürüyüşü sırasında PKK/Kongra-Gel terör örgütü ile elebaşası lehine övücü mahiyette yasadışı sloganların atıldı, bölücü terör örgütün propagandasının yapıldığı, yürüyüş esnasında molotof kokteyllilerin atıldığı belirtildi. Açıklamada, "Bu esnada bir kısım iş yerleri ile güvenlik kuvvetlerimize taşlı ve molotof kokteyli saldırıda bulundukları tespit edilen 4'ü çocuk olmak üzere toplam 7 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Bu esnada şahısların kullandığı ve patlamadığı çok sayıda molotof kokteyli ile havai fişekler ele geçirildi. Emniyet Müdürlüğü'nde sorguları tamamlanan ve adli makamlara sevk edilen 1'i çocuk 2 kişi tutuklanarak cezaevine gönderilirken, diğer 5 şahıs ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı" denildi.

İtfaiye meydanında toplanarak Sanat Sokağı'nda yapılan basın açıklaması sonrası küçük yaşta çocukların suçta kullanılarak suiistimal edildiklerini belirtilen açıklamada şöyle denildi;

"Yaşı küçük çocukların yüzlerinin maskeli ile kapatıldığı, yine ellerine molotof kokteyli verilerek suça sürüklendikleri tespit edilmiştir. Küçük yaşta çocukların yasadışı toplumsal olaylarda kullanılan, ellerine molotof kokteyli vermek suretiyle suça sürükleyenlerin bulunabilmesi için şüphelilerin verdikleri bilgiler ve eldeki delillerin değerlendirmesi ile ilgili Emniyet Müdürlüğümüzce tespiti ve yakalanmalarına yönelik çalışmalar çök yönlü devam edilmektedir."

Emniyet Müdürü Mert, son zamanlarda ilde yapılan etkinlikler sonrası çıkan olaylarda ön palana itilen çocuklarla ilgili basın mensuplarının sorularını da cevapladı. Mert, özellikle legal olarak başlayan ve sonrasında illegale dönüşen bir takım etkinliklerini yapıldığını söyledi. Bu etkinliklerde özellikle çocukların ön planda olduklarını ifade eden Mert, "Biz tüm anne ve babalarına çocuklarına sahip çıkmalarını istiyoruz. Bu şekilde suça sürüklenmelerine gönlümüz razı olmuyor. Tüm ebeveynlerden daha duyarlı olmalarını Emniyet Müdürlüğü olarak istiyoruz. Bütün yapılan etkinliklerin önünde maalesef çocuklarımızın ön planda olduklarını görüyoruz. Biz de istiyoruz ki çocuklarımıza zarar gelmesin. Çocuklarımız kesinlikle suça itilmesin. Asayiş ve terör olaylarında hatta genel anlamda çocuklarımız bu işten uzak tutulmansa biz çaba sarf ediyoruz. Aynı çabayı da ailelerinde göstermesini istiyoruz. Bu nedenle anne ve babalarımıza diyoruz ki çocuklarınız nere olduklarını, nereye gittiklerini ve ne yaptıklarını kontrol etsinler" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2010 Pazartesi 15:37:02
Güncelleme :12 Temmuz 2010 Pazartesi 17:26:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?