6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Emniyetten asayiş uygulaması

VAN'DA ASAYİŞ UYGULAMASI

Van İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından şehirlerarası yolcu otobüslerinin kalktığı otogarda yaptıkları 2 saatlik uygulamada 249 şahıs ve 26 araç kontrol edildi.

İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bugün sabah 09:00 ile 11:00 saatleri arasında şehirlerarası yolcu terminalinde asayiş uygulaması gerçekleştirdi. İl Emniyet Müdür Yardımcısı Derviş Kara, Asayiş Şube Müdürü Osman Kale ve Asayiş Şube Müdür Yardımcısı Fikret Tiren'in de katıldığı uygulamada, 35 personel görev yaptı. Yaklaşık 2 saat devam eden uygulamada polis ekipleri, kimlik kontrolü yapıp vatandaşların üst araması ve bagajlarında yasa dışı cisim ve madde aradı. Toplam 249 üst araması ve kimlik sorgusu yapılırken, 26 aracında sorgusu yapıldı.araç değişik maddelerden trafikten men edilirken, 2 sürücüye de 124 TL idari para cezası kesildi.

Yetkililer, otogarda yapılan uygulamanın ise son zamanlarda ilde meydana gelen kayıp şahısların şehirlerarası otobüs terminalinden il dışına çıktıklarının tespit edildiğini söylediler. Yetkililer, ayrıca Van'ı coğrafi konumu sebebi ile sırın bölgesinde yer almasından dolayı, kaçakçılık ve terör örgütlerinin dağ kadrolarına katılmak amacıyla bu terminali kullandıklarını yapılan araştırmaları sonucu tespit edildiğini belirttiler. Bu bağlamda bu uygulamayı burada yaptıklarını ifade ettiler.

VAN'DA ASAYİŞ UYGULAMASI
VAN'DA ASAYİŞ UYGULAMASI
VAN'DA ASAYİŞ UYGULAMASI
İHA
Yayın Tarihi : 31 Mart 2010 Çarşamba 14:21:05
Güncelleme :31 Mart 2010 Çarşamba 14:27:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?