3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Emniyetten Egelilere yemek

Van Emniyet Müdürlüğü, Ege Bölgesi Van Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin organize ettiği bir turla Van'a gelen İzmirli 64 kişilik kafileye akşam yemeği verdi.

Edremit ilçesinde bulunan polis kampında verilen yemeğe Emniyet Müdürü M. Salih Kesmez, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, Ege Bölgesi Van Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Gürbüz Recep Öztunç, dernek üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Yemekte bir konuşma yapan, Emniyet Müdürü M. Salih Kesmez, 2 yıl boyunca görev yaptığı Van ilinde güvenlik açısından bir problem yaşanmadığını söyledi. Kesmez, "Her ülkede değişik sıkıntılar var. Ama insanlar birbirini görerek, birbirini tanıyarak sevgi köprüsünü kurarak sıkıntıları aşacaktır. Tabi bir ülkede her zaman marjinal gruplar olabilir. 70 milyon bir ülkede aykırı düşünülen illaki olacaktır. Bu da demokrasinin bir güzelliği diyelim. Ama önemli olan çoğunluğun ne düşündüğüdür. Bu köprüler kuruldukça doğunun batıya, batının doğuya bakışı da değişecektir. Ülkenin her tarafı bizim. Bir çakıl taşını dahi hiç bir şeye değişmeyiz. Emniyet açısından ilimizin sıkıntısı yoktur. Popülist ve sübjektif olarak değil de objektif olarak konuşuyorum. Van ili Türkiye'nin en huzurlu 20 ilinin içindedir. Bunu hiç abartmadan söylüyorum. Bu yıl Van'da hiç bir kapkaç olayı olmadı. Büyük şehirlerde günde kaç tane oluyor, onları sizler daha iyi biliyorsunuz. Merkezimizde son 6 aydır hiç bir terör olayı olmadı. İlimizde de bir bayan gecenin saat 23.00'nde sokağa çıkıp dolaşabiliyor. Van'ı daha başka nasıl anlatayım. Artık terör küresel dünyada her yerde eylem yapabiliyor. Türkiye ve dünyanın her yerinde terör olayları oluyor. Terörün amacı, birlik ve beraberliğimizi, huzuru bozmaktır. Eğer moralimizi bozmayıp onlara pirim vermezsek terör zaten amacına ulaşmamıştır. Biz terörün kaynağını kurutacağız. İçimizdeki beşinci kolları, problemli kesimleri bataklığı kurutacağız. Ama kin, nefret olmadan birlik ve beraberlik içinde kenetlenerek Karadeniz'in horonu gibi omuz omuza ülkemizin geleceği için çalışacağız" dedi.

AK Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu ise yaptığı konuşmada, denizden bin 700 metre yükseklikte olduklarını söyledi. Türkmenoğlu, "Düşünün bir krater gölü, dünyanın en büyük sodalı gölü ve bu göl 700 bin yıl evvel varmış. İçinde soda olmasına rağmen inci kefali balığı var. Bu da Türkiye'nin iç su balığının 3'te 1'ini karşılıyor. Kendi ülkesini ve kendi coğrafyasını bilmeyen bir insan dışarıdaki insanlara kültürünü anlatamaz. Bizim önce kendi ülkemizi ve kültürümüzü tanımamız lazım. Doğudan batıya güneyden kuzeye Türkiye'nin her tarafında ayrı bir kültür var. Özellikle Doğu Anadolu Bölgesi'nde arayabildiğiniz kültürlerin hepsi vardır. Urartulardan, Asurlara, Parslara, Osmanlılara ve Selçuklulara kadar kültür var. Bakın Anadolu Selçuklukların ilk giriş noktası Bitlis'in Ahlat ilçesidir. Bunun dışında Urartu medeniyeti bu ilden teşhir edilmiştir. Urartuların başkenti burasıdır. Avrupa ülkesine gidenleriniz vardır. Oradaki müzelerde Urartuların eserlerini görürsünüz. Bu kültür bizim kendi ilimizdedir. Bu tür geziler bizlere gerçekten mutluluk veriyor. Ülkemiz çok zor bir dönemden geçiyor, geçti de hamdolsun. Bundan sonra önümüz aydınlıktır. Biz birbirimize daha çok kenetlenmeliyiz. Bizim yüreklerimiz hep birlikte olduğu sürece hiç bir güç, hiç bir fitne fesat bizi sindiremez yıldıramaz" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez ve Ege Bölgesi Van Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Gürbüz Recep Öztunç bir birlerine birer plaket verdi. Pamir Kültür Eğitim ve Dayanışma Derneği Başkanı Kasımbek Varol Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu ve Ege Bölgesi Van Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Gürbüz Recep Öztunç'a kendi yörelerine has Kırgız kalpağı ve çapanı hediye etti.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2008 Pazar 18:20:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?