5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Emniyetten ödüllü yarışma

Van Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen ödüllü 'Trafik Bilgi Yarışması'nda 5 soruyu doğru cevaplandıran bin 676 katılımcı arasında kura ile belirlenen ilköğretim öğrencisine dizüstü bilgisayar hediye edildi.

Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetle Şube Müdürlüğü tarafından 17 Şubat - 15 Mart 2009 tarihleri arasında düzenlenen 'Trafik Bilgi Yarışması' tamamlandı. Yarışmada sorulan 5 soruyu doğru olarak cevaplandıran bin 676 katılımcı arasından birincinin seçilebilmesi için Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Uçkan başkanlığında Trafik Tescil ve Denetle Şube Müdürü Emin Semiz ve Başkomiser Vahit Kıtır'dan oluşan komisyon tarafından kura çekilişi neticesinde, Lütfiye Binnaz Saçlı İlköğretim Okulu 5 sınıfı öğrencisi Musa Turan isimli öğrenci talihli olarak belirlendi.

Emniyet Müdürlüğü brifing salonunda düzenlenen ödül töreninde, Emniyet Müdürü M. Salih Kesmez, Müdür Yardımcıları Mustafa Uçkan ve Derviş Kara, Asayiş Şube Müdürü Kadir Kaplan, Trafik Tescil ve Denetle Şube Müdürü Emin Semiz, Asayiş Şube Müdür Yardımcısı Fikret Tiren, Başkomiser Vahit Kitır ile dereceye giren Musa Turan da hazır bulundu.

Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez, bu yarışmayı düzenlemelerindeki amaçlarının trafik problemine herkesin dikkatini çekmek olduğunu söyledi. Kesmez, bu nedenle başlattıkları yarışmaya 10'u başka illerden olmak üzere toplam 2 bin 806 kişi katıldığını ifade etti. Kesmez, "Sorulan 5 soruya 2 bin 806 kişiden bin 676 doğru cevap verdi. Doğru bilenler arasında oluşturduğumuz komisyon tarafından kura çekimi sonucu ödül Lütfiye Binnaz Saçlı İlköğretim Okulu 5 sınıfı öğrencisi Musa Turan 'a çıktı. Hediyemizi öğrencimize düzenlenen törenle veriyoruz. Bu yarışmayı düzenlemekteki amacımız çocuklarımızı eğitmek. Büyükler artık eğitileceği kadar eğitildi. Terör olayları olmazsa trafik kazasının ne kadar dehşet olduğu belli olacak. İşte terör olması nedeni ile trafik kazaları fazla dikkat çekmiyor. Binlerce insan ölüyor. Bir sefer trafik kuralarını ihlal etmekle bir şey olmaz deniyor. Ama o bir seferler bir bakıyorsun insanın hayatı gitmiş oluyor. Bu yüzden trafik kurallarına uymamız lazım" dedi.

Konuşmaların ardından Emniyet Müdürü Kesmez, kura sonucu ödülü hak kazanan Musa Turan'a kazandığı dizüstü bilgisayarı verdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Mart 2009 Perşembe 11:38:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?