5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Emniyet'ten PKK operasyonu

Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalar neticesinde  PKK/Kongra-Gel terör örgütüne adam kazandırmak isteyen 2 kişi yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Muş'ta lise öğrencisi olan K.T. isimli şahıs terör örgütü PKK üyeleri tarafından kandırılarak örgütün yurt dışındaki dağ kadrosuna katılmak üzere Van'a gönderildi. Çocuklarının terör örgütü üyeleri tarafından kandırıldığını öğrenen ailenin 5 üyesi çocuklarını aramak üzere Van'a geldi. Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin de takip ettiği olayda, Muş'tan gelen aile üyeleri çocuklarının Van'da faaliyet gösteren bir dernekte olduğu bilgisine ulaştı. Aile üyelerinin durumu TEM Şube Müdürlüğü ekiplerine bildirmesi üzerine derneğe önceki gün operasyon düzenlendi. Düzenlenen operasyonda lise öğrencisi K.T. ile kendisine yardım ettiği iddia edilen M.A.K. ve R.D. yakalandı. K.T. ailesine teslim edilirken, M.A.K. ile R.D. isimli zanlıların Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından sabah saatlerinde Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülerek sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adli makamlara sevk edildiler.

Öte yandan K.T. isimli lise öğrencisini kandırarak Van'a gönderen F.A. isimli şahıs, Muş Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalandıktan sonra çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildiği belirtildi.

Ayrıca İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından PKK/Kongra-Gel terör örgütü içerisinde kurye olarak faaliyet yürütmekten ötürü aranan T.D. isimli şahıs Van'da düzenlenen bir operasyonla yakalanarak gözaltına alındı. Zanlının sorgusunun ardından sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adli makamlara sevk edildiği belirtildi.

İha
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2009 Perşembe 18:08:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
cantürkoğlu IP: 212.175.112.xxx Tarih : 16.01.2009 16:16:33

kahbe terör örgütü asla o boş emelerine ulaşamayacaktır.polis teşkilatımızı yürekten kutluyorum.polis adayıyım.hepinizi çok seviyorum kahramanlar.