5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

'En çevreci okul' çalışmaları

Van Mehmetçik Selen İlköğretim Okulu yönetici ve çalışanları tarafından sürdürülen çevre düzenlemesi çalışmalarına öğrenciler de destek veriyorlar.


Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okul bina ve bahçelerinin daha düzenli bir hale getirilmesi için başlatılan 'Van En Çevreci Okulu'nu Seçiyor' yarışmasına katılan Mehmetçik Selen İlköğretim Okulu'nda çalışmalara ara verilmiyor. Yarışma başvurusunun 29 Mayıs 2009 tarihinde sona ermesine rağmen, okul bahçelerindeki çalışmalar halen devam ediyor.

Yaklaşık bir ay içerisinde okul bahçesine bin adet çeşitli türlerde ağaç diken ve çiçekler eken okul yöneticileri, bir yandan çalışmalarını sürdürürken, bir yandan da yarışma sonuçlarının açıklanmasını bekliyor. Yarışma sonuçlarının 5 Haziran 2009 tarihinde açıklanacağını ifade eden yöneticiler, birinci olmayı beklediklerini söylediler.

Yaptıkları ağaç dikimi çiçek ekimi ve çimlendirme çalışmalarda öğrencilerin de kendilerine büyük destek verdiğini anlatan yöneticiler "Yarışma kapsamında hazırladığımız ve içerisinde okulumuzun eski ve yeni halinin fotoğraflarının yer aldığı dosyayı Milli Eğitim Müdürlüğü'ne teslim ettik. Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından oluşturulan komisyon tarafından değerlendirilecek olan dosyalardan ilk üçe girenler ödüllendirilecektir. Biz de hem ödülü alabilmek için hem de okulumuzu yeni bir çehreye kavuşturmak için başlattığımız çalışmalarımızı devam ettiriyoruz" şeklinde konuştular.
 

İha
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2009 Pazartesi 15:25:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?