3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

En çok ölüm trafik kazalarından

Van'daki 10 mezarlıkta 2007 yılı içinde defnedilenlerin ölüm nedenleri sıralamasında trafik kazalarının tabi ölümler dışında ilk sırayı aldığı belirtildi.

İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Van Belediyesi Mezarlıklar Müdürü Ali Çoban geçen yıl şehir mezarlıklarına 401 erkek 295 kadın ve 282 çocuk olmak üzere toplam 978 defin yapıldığını söyledi. Defin işlemleri sırasında cenaze sahiplerini yardımcı olan ekiplerin çeşitli istatistikler de tuttuğunu belirten Çoban, yaptıkları değerlendirme sonucu 58 kişinin trafik kazaları sonucu öldüğünün belirlendiğini kaydetti. Defnedilenlerin çoğunun tabii ölümler gibi çeşitli hastalıklar sonucu hayatını kaybettiğini anlatan Ali Çoban, 22 kişinin intihar, geri kalanlarının da şehit olma, yüksekten düşme, boğulma, iş kazası gibi nedenlerle öldüğünü belirtti.

Mezarlıklar Müdürlüğü olarak yaptıkları hizmetleri de değerlendiren Ali Çoban "10 mezarlığımızda hazır mezar kazım çalışmalarımız var. Bu hizmeti 5 işçimiz ve zaman zaman da kepçe yardımıyla yürütmekteyiz. Bir başka hizmetimiz de taziye evleri ve taziye çadırları oldu. Bir çok mahallede taziye evleri olmadığından dolayı vatandaşlarımız hayli sıkıntı çekmekteydi. Ancak müdürlüğümüzce 5 mahallemize taziye evi yapıldı. Bununla birlikte alınan 7 seyyar taziye çadırı vatandaşın hizmetine sunuldu" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2008 Cuma 11:08:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?