5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Enerjinizi verimli kullanın

Van'ın Muradiye ilçesinde düzenlenen programla, Enerji Bakanlığı tarafından ülke genelinde başlatılan Ulusal Enerji Verimliliği Hareketi kapsamında 'El Ele Enver Hareketi' kampanyası tanıtıldı.

Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda düzenlenen programa, İlçe Kaymakamı Ömer Sağlam, Milli Eğitim Müdürü M. Cüneyt Arvas ve Milli Eğitim Şube Müdürü Şahin İsmail Macit katıldı. Programda öğrencilerin evlerinden getirdiği eski ampulleri tasarruflu ampullerle takas eden Kaymakam Sağlam, kampanyanın yararlarını anlatarak, "İlçe merkezi ve köylerde öğrenim gören öğrencilere 11 bin 850 adet tasarruflu ampul dağıtılacaktır" dedi.
Öğrencilere tasarruflu ampul ve 'El Ele Enver Hareketi' kampanyası hakkında bilgiler veren Milli Eğitim Şube Müdürü ve aynı zamanda Elektrik Öğretmeni olan Şahin İsmail Macit ise "Evlerimizde kullandığımız eski ampuller, tasarruflu ampullerin 5 katı kadar enerji harcar. Türkiye genelinde başlatılan bu kampanya ile hem ülkemiz enerji bakımında kara geçecek, hem de aileler az para ile aydınlanmış olacaklar" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2009 Perşembe 15:44:22
Güncelleme :8 Ocak 2009 Perşembe 15:48:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?