2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Engelli çocuklar artık duyacak

Starkey İşitme Vakfı'nın başlattığı 'Türkiye'de İşitmeyen Kalmasın' kampanyası kapsamında Vanlı 60 engelli çocuğun işitme cihazına kavuşacağı bildirildi.

Starkey İşitme Vakfı teknik ekipleri tarafından muayeneleri yapılan 60 işitme engelli çocuğun kulak kalıp ölçüleri alındı. Halitoğlu İş Merkezi'nde bulunan Van İşitme Engelliler ve Aileleri Derneği binasında yapılan çalışma çocuklarını getiren aileler dernek yetkililerine teşekkür etti.

Alınan kalıp ölçüleri doğrultusunda Mehmet Emin Örnek Eğitim ve Sağlık Yardım Vakfı (EMÖV) tarafından çocuklara işitme cihazı takılacağını ifade eden Dernek Başkanı Filiz Yörükoğlu, ilde toplam 115 çocuğun bu cihaza ihtiyacının olduğunu belirtti. Geçtiğimiz yıl da aynı kampanyadan faydalandıklarını vurgulayan Yörükoğlu, Vanlı yetkililerden de artık ellerini taşın altına koymalarını istediklerini söyledi.

Böyle bir çalışmanın yapılmasından son derece mutluluk duyduğunu dile getiren Yörükoğlu, ölçümlerden sonra çocuklara EMÖV tarafından İstanbul'da cihazlarının takılacağını kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2008 Çarşamba 17:32:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?