5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Engelli genç kollarına kavuştu

Van Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından, 9 yaşındayken elektrik çarpması sonucu 2 kolunu kaybeden Zübeyt Ayseçkin'e 52 bin YTL harcama yapılarak protez kol taktırıldı.

Karaağaç köyünde ikamet eden Zübeyt Ayseçkin, 9 yaşındayken çıktığı yüksek gerilim hattı direğinde sol omuz ve sağ dirsek altından kollarını kaybetti. Yaklaşık 22 yıldır annesinin yardımıyla günlük ihtiyaçlarını gidermeye çalışan Zübeyt Ayseçkin'in imdadına Van Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) yetişti. Aynı zamanda vakfa kayıtlı olan ve mutat yardımlardan da faydalanan Ayseçkin, köy muhtarı Yakup Erseçkin'in girişimleri sonucu protez kollarına kavuştu. Vakıf yetkilileri tarafından Almanya'dan 52 bin YTL harcama yaparak getirtilen protezler 1 ay önce Ankara'da özel bir klinikte Zübeyt Ayseçkin'in kollarına monte edildi. Ankara'da uzman bir ekip tarafından protez kol takılırken, Japonya'dan da gelen bir fizyoterapist Ayseçkin'e 10 gün boyunca kullanım eğitimi verdi.

22 yıl sonra temel ihtiyaçlarını gidermeye başlayan Ayseçkin, köy muhtarı ve ailesiyle birlikte Van Valisi Özdemir Çakacak'a teşekkür ziyaretine gitti. Makamında Ayseçkin'i kabul eden Vali Çakacak da sosyal devletin gereğini yerine getirdiklerini belirterek, Ayseçkin'e bundan sonraki yaşamında başarılar diledi. Ayseçkin de Vali Çakacak ve diğer yetkililere teşekkür ederek, "22 yıldır çektiğim sıkıntılar yeni taktırdığım protez kollarla son buldu" diye konuştu.

Zübeyt Ayseçkin'in Vali Çakacak'a yaptığı ziyarette Vali Yardımcısı Halil Berk, SYDV Vakfı Müdürü Senar Sarıtaş ve köy muhtarı Yakup Erseçkin hazır bulundu.
 

iha
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2009 Salı 12:43:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?