5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Engelli rampası varmış!

Van Vali Vekili Ömer Özcan, dün kendisini ziyaret ederken rampa olmaması yüzünden merdiven engeline takılan özürlülerle ilgili yaptığı açıklamanın yanlış anlaşıldığını belirtirken, evinden getirtilen özürlü vatandaşa aslında binanın yan tarafından bulunan ve araçların park ettiği için fark edilmeyen özürlü rampasında prova yaptırıldı.


Dün, 'Özürlüler Haftası' etkinlikleri çerçevesinde Van Vali Vekili Ömer Özcan'ı ziyaret eden özürlüler, rampa olmadığı için merdivenlerden çıkarken yaşadıkları sıkıntıları dile getirmişlerdi. Özürlülerin dile getirdiği sıkıntıların bugün gazete haberlerinde yer alması üzerine bir basın toplantısı düzenleyen Vali Vekili Ömer Özcan, dün söylediği 'Her gün bu merdivenlerden çıkmama rağmen özürlü rampasının olmadığını görmedim. Demek ki zaman zaman biz de görme özürlü olabiliyoruz' sözlerinin yanlış anlaşıldığı belirtti. Valilik bahçesinin giriş kısmındaki merdivenlerde özürlü rampasının bulunmadığını söylediğini ve sözlerinin yanlış anlaşılarak sanki valilik girişindeki merdivenlerden özürlü rampası olmadığı şeklinde yansıtıldığını belirten Vali Vekili Özcan, bunun ispatlamak için de evinden getirtilen bedensel engelli vatandaşa araçların park ettiği için fark edilmeyen özürlü rampasında prova yaptırıldı.


Önce valilik görevlileri tarafından özürlü rampasının önünde park edilen araçlar kaldırıldıktan sonra Mehmet Emin Platin'i isimli vatandaş eşi tarafından tekerlekli sandalye ile rampadan çıkartılarak valiliğin giriş katında bulunan Vali Tahir Paşa Salonu'na alındı. Daha sonra salona gelen Vali Vekili Özcan, Platin'e gelirken herhangi bir sıkıntı çekip çekmediğini sorudu.


Platin ve eşi her zaman bu rampayı kullandıklarını ve şimdiye kadar da gelirken hiçbir zorlukla karşılaşmadıklarını belirtmeleri üzerine Vali Vekili Özcan, Platin'e rampadan çıkarken herhangi bir sıkıntı çekip çekmediğini öğrenmek için çağırdığını da ifade etti. Vali Vekili Özcan, binanın giriş kısmında bulunan merdivenlerde özürlü rampasının bulunduğunu ancak dünkü açıklamalarının yanlış anlaşıldığını kaydetti. Basın mensuplarından haberlerinin düzeltilmesini de isteyen Vali Vekili Özcan, "Araçların park edilmesinden dolayı yaşanan bir sıkıntı varsa o da düzeltilir. Rampanın bulunduğu yeri gösteren bazı işaretlerde konulabilir. Dün arkadaşlara söylediğimiz gibi binanın ön tarafında da özürlü rampası yaptıracağız. Hatta yapılması için talimatta verdim" dedi.
Vali Vekili Özcan, daha sonra salonda ayrılırken, evinde getirtilen Mehmet Emin Platin isimli özürlü vatandaş ise evinin yolunu tuttu.

İha
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2009 Cuma 02:39:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?