4
Mayıs
2024
Cumartesi
VAN

Engelli vatandaşa belediye sahip çıktı

Van’da, hayırsever vatandaşların yardımı ile beslenen ve çöp toplama merkezi olarak yapılan yerde kalan zihinsel özürlü vatandaşa Van Belediyesi sahip çıktı.

Yıllar önce ailesini kaybettikten sonra tek başına Kurtuluş Parkı’nın yanında bulunan çöp toplama merkezi olarak yapılan 3 metrekarelik bir yerde yaşayan ve halk arasında ’Kibar Feyzo’ olarak bilinen Fevzi Uray (41) isimli özürlü vatandaş, denetim yapan zabıta ekipleri tarafından fark edildikten sonra koruma altına alınmıştı.

Konunun Belediye Başkanı Burhan Yenigün’e iletilmesinin ardından zabıta ekipleri tarafından yeşil kartı çıkarılan Uray, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi’ne götürülerek sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Elazığ Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne sevk edilmişti. Bugün genel temizliği yapılan Uray, Başkan Yenigün’ün tahsis ettiği belediyeye ait bir araçla 3 kişilik zabıta ekibi tarafından Elazığ’a götürüldü.

Uray’ı yolcu etmeye gelen Başkan Yenigün’ün danışmanı Zeynel Acar, belediyenin görevi sadece altyapı, ulaşım ve temizlik yapmakla bitmediğini, her konuda olduğu gibi yardıma muhtaç insanlara da sahip çıkmak gerektiğini söyledi. Acar, yıllardır Van’da olmasına rağmen kimsenin görmediği Uray’ın yeşil kartını görevlendirdikleri zabıta ekipleri tarafından çıkarıldıktan sonra YYÜ Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi’nde yapılan tedavisinin ardından Elazığ’a sevk edildiği kaydetti. Acar, zabıta ekiplerinin Elazığ’a götürecekleri Uray’ın tedavi sürecini de takip edeceklerini belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ocak 2005 Cumartesi 17:16:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?