5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Engelliler belediyeye dilekçe verdi

Altınokta Körler Derneği Van Şube üyeleri, Belediye Başkanlığı'na engelsiz bir yaşam için istek ve taleplerinin yer aldığı bir dilekçe verdiler.

Sabah saatlerinde Van Belediyesi önünde toplanan Altınokta Körler Derneği Van Şubesi üyeleri adına bir basın açıklaması yapan Yönetim Kurul Başkanı Osman İnci, Temmuz 2005 tarihinde yürürlüğü giren 5378 Sayılı Özürlüler Kanunu'nun kentlerde özürlüler için erişebilir ve engelsiz bir yaşam alanı haline getirilmesi konusunda belediyelere önemli sorumluluklar verildiği belirtti. Yollarıyla, kaldırımlarıyla, toplu ulaşım araçlarıyla binalarıyla, parkları, spor ve oyun alanlarıyla kentlerin belediyeler tarafından 7 yıl içerisinde özürlü vatandaşların durumuna uygun standartlara kavuşturulması gerektiğini kaydeden İnci, "1997 yılında çıkarılan 572 Sayılı kanun hükmündeki kararnamede de benzer hükümler yer almıştı. Ancak ne acıdır ki aradan geçen bunca süreye rağmen yasal düzenlemelerin öngördüğü koşulların yerine getirilmesi konusunda hiç bir ilerleme sağlanamamıştır. Bu durum engelli vatandaşlarımızı en temel bir insan hakkı olan erişebilir ve engelsiz bir çevrede yaşama hakkından mahrum bırakmaktadır. 29 Mart 2009 yerel seçimlerin sona ermesiyle belediyeler için yeni bir hizmet dönemi başlamış bulunuyor" dedi.

5378 Sayılı Özürlüler Kanunu'nun ilgili maddeleri gereğince kentin özürlüler için erişilebilir ve engelsiz bir yaşam alanı haline getirilmesi için tanınan sürenin 1012 tarihinde dolacağının altını çizen İnci, "Altınokta Körler Derneği üyeleri olarak söz konusu süre dolmadan önce belediyelere görev ve sorumluluklarını hatırlatmak, konuyla ilgili planlamalara şimdiden başlamaları gerektiği hususunu vurgulamak amacıyla taleplerimizi içeren dilekçelerimizi belediye başkanlığına sunacağız ve taleplerimizin yakın takipçisi olacağımızı bilinmesini isteriz" şeklinde konuştu.

Yaptığı basın açıklamasının ardından beraberinde bulunan bir grup yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Belediye Yazı İşleri Müdürlüğü'ne giden İnci, müdürün hastası olduğu için yerinde olmaması üzerine hazırladıkları dilekçeyi özel kalem müdürüne teslim ettikten sonra belediyeden ayrıldılar.
 

iha
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2009 Çarşamba 15:25:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?