5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Engelliler maçında olay

ENGELLİLER MAÇINDA OLAY

Türkiye Bedensel Engelliler Basketbol 2. Lig E Grubu'nda mücadele eden Van Bedensel Engelliler Basketbol Takımı, çıkan olaylardan dolayı evinde konuk ettiği Diyarbakır ekibine karşı hükmen mağlup sayıldı.

Merkez Kapalı Spor Salonu'nda Van Valisi Münir Karaloğlu'nun da izlediği maçın ilk periyodu, Van ekibi Diyarbakır Bedensel Engelliler Takımı'na karşı 17-16 üstünlükle tamamladı. Büyük bir çekişmeyle devam eden maçın 35. dakikasında rakibi Diyarbakır'a karşı 46-67'lik skorla mağlup durumda olan Van ekibinin antrenörü Yusuf Gonca ve bir oyuncusu hakem tarafından diskalifiye edilerek oyun dışı bırakıldı. Bu esnada sahaya inen seyirciyi polis ekipleri salon dışına çıkartılırken, hakem ise maçı iptal etti. Daha sonra alınan kararlar Van ekibi hükmen mağlup sayılarak maç tamamlandı.

İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Van Bedensel Engelliler Basketbol Takımı'nın antrenörü Yusuf Gonca, hakemlerin yanlı davrandıklarını öne sürerek, "Güzel bir maç olması için sahaya çıkmıştık. Oyuncularım maça çok iyi başladılar. Van Valimiz Münir Karaloğlu da bizlere destek için salondaydı. Yaşanan üzücü olaydan dolayı özellikle Valimiz Münir Karaloğlu'na karşı mahcup duruma düştük. Hakemlerin yanlı davranması sonucu çıkan olaylardan dolayı Valimiz Karaloğlu'ndan özür dileriz" dedi.

ENGELLİLER MAÇINDA OLAY
ENGELLİLER MAÇINDA OLAY
İHA
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2011 Pazar 21:56:04
Güncelleme :18 Nisan 2011 Pazartesi 09:28:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?