3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Engellilerin sorunları tartışıldı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Milletvekili Gülşen Orhan, engellilerin sorunları çözmek için herkesin el birliğiyle güzel şeyler yapmaya çalıştığını söyledi.

10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle Van Özürlüler Koordinasyon Merkezi tarafından düzenlenen bir toplantıda engellilerin sorunları masaya yatırıldı. Van Şoförler ve Otomobilciler Odası salonunda gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan Orhan, yurt genelinde engelliler için iyi çalışmaların yapıldığını belirtti. Bir çok farklı organizasyonlar sayesinde bu insanların kendilerini aştığını ifade eden Milletvekili Gülşen Orhan, engellerin artık kendi başlarına resim, müzik, spor faaliyetleri gibi bir çok şeyi yaptıklarını anlattı.

Orhan, "Herkesin el birliğiyle bu insanlarımız için bir şeyler yapmak için güzel çalışmalar tertiplediğini görüyoruz. Aynı birliktelik içerisinde bunların devamını diliyoruz. Bugüne kadar kader haline gelen sorunların artık önüne geçilmiş, tüm engellilerimiz tespit edilerek kayıt altına alınmıştır. Bakıma muhtaç, yatalak ve hasta engellilerimize maaş bağlanmıştır. Hedef artık 2012 yılında engellilerin tüm kurumlar ve toplu taşıma araçlarında rahat edebilecekleri şekilde uygulamalar yapmaktır. Tüm çalışmalar tek kişinin yapabileceği bir iş olmadığı gibi el birliğiyle gerçekleşecektir" dedi.

Yapılan açılış konuşmasının ardından Bedensel Engelliler Dernek Başkanı Mahmut Aykut, İşitme Engelliler Dernek Başkanı Filiz Yörükoğlu, Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Osman İnci, Zihinsel Engelliler Dernek Başkan Yardımcısı Hanifi Baykara ve Lösemi Hastalar Dernek Başkanı Nurdan Kılıç mevcut sıkıntılarıyla ilgili bilgiler verdiler.

Van Sosyal Hizmetler İl Müdürü Kemal Çelik, Van Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Sema Kalender ve Sosyal Hizmet Uzmanı Fikret Yavuz'unda engellilere yönelik yaptıkları çalışmalardan bahsetmelerinin ardından toplantı soruların cevaplanmasıyla sona erdi.

Etkinliğe AK Parti Van İl Başkan Yardımcısı Hekim Karabıyık ile Van Belediyesi Aile Danışma Merkezi Sağlık ve Aile Komisyonu Başkanı Deniz Baş ile engelli aileleri de katıldı.

.
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2008 Cumartesi 18:03:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?