2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Erasmus yerine Farabi programı

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Avrupa Birliği (AB) ülkeleri arasında öğretim üyesi ve öğrencilerin mübadelesi olarak uygulanan Erasmus Projesi'nin Farabi Programı adı altında Türkiye'deki üniversitelerde de uygulanacağını açıkladı.


Van gezisi sırasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Hüseyin Çelik, Sokrates Programı'nın bir alt uygulaması olan Erasmus programı konusunda YÖK Başkanı ile kısa bir süre önce görüştüğünü söyledi. Erasmus Projesi ile Türkiye'deki öğretim üyeleri ve öğrencilerin AB ülkelerindeki üniversitelere gittiğini, karşılıklı bir mübadele yapıldığını hatırlatan Bakan Çelik "Bunun bir benzeri Farabi Programı ismi ile Türkiye'deki üniversitelerde uygulanacaktır. Bu proje ile öğrencilerimiz daha büyük üniversitelerin imkanlarından yararlanmaları, oraları da görmeleri sağlanacaktır. Bu konuda çalışmalar sürüyor" diye konuştu.


Açıklamalarında Gönül Köprüsü Projesi'ne de değinen Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, programın başarı ile uygulandığını anlattı. Projenin büyük ihtimalle Birleşmiş Milletler (BM) tarafından en iyi halkla ilişkiler projesine aday gösterileceğini belirten Çelik "Gönül Köprüsü Projesi kesinlikle bunu başkasına kaptırmaz. Şimdi Anadolu'da karayolu seyahat edenler nereye giderse gitsin yolda 5-10 tane gönül köprüsü otobüsüne rastlarsınız. Şu anda 4 bin otobüs hareket halinde. Müthiş bir şey ve bu proje seneye de devam edecek" dedi.
(ŞAK-MET-Y)
06.07.2008 15:17 TSİ

iha
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2008 Pazar 15:22:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?