3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Erciş Belediyesi çalışmaları

Van'ın Erciş İlçe Belediyesi, şehir merkezinde yol açma ve genişletme çalışmalarına devam ediyor. 

Latifiye Mahallesi Kaplanoğlu Sokak yolunun dar oluşu nedeniyle genişletme çalışmaları başlattığını bildiren Erciş Belediye Başkanı Fatih Çiftci, bin 500 metre uzunluğuna sahip yolda öncelikle içme suyu şebekesi, kanalizasyon gibi alt yapı çalışmalarını tamamladıklarını söyledi. Dar olan sokağı yer yer 10 metre genişliğe getirdiklerini ifade eden Çiftci, bu kapsamda vatandaşlara ait 20 adet ahır ve tandır evinin yıkıldığını, yol içersinde kalan kavak ağaçlarının da kestirildiğini belirtti. 

Çalışmalar esnasında vatandaşlara ait yıkılan bahçe duvarlarının belediye tarafından yeniden yapıldığını anlatan Çiftci, çevre sakinlerinin hoş görüsü karşısında ise kendisinin son derece mutlu olduğunu ifade ederek, "Erciş Erkek Yatılı İlköğretim Okulu sınırlarını da içine alan Kaplanoğlu Sokak'ta yolun dar oluşu birçok sıkıntıyı da beraberinde getiriyordu. Vatandaşlarımız yolun genişletilmesi durumunda belediyeden her hangi bir maddi taleplerinin olmayacağını iletmesi üzerine, bizler de gerekli çalışmaları başlattık. Altyapı işlemelerinin bitmesiyle birlikte öncelikle dolgu işlemlerine başladık. Daha sonra yolun tamamını asfalta kaplatarak burada ikamet eden hemşerilerimizin hizmetine sunacağız" dedi.

Ayrıca;Van'ın Erciş Belediyesi, vatandaşlara yönelik ücretsiz sağlık hizmetini sunmaya devam ediyor. 

Kasaplar Caddesi'nde belediyeye ait yeni binada halka hizmet vermeye başlayan sağlık biriminde, sözleşmeli 2 sağlık personelin yanı sıra,sorumlu bir müdürün çalıştırıldığı bildirildi. Erciş Belediye Başkanı Fatih Çiftci, amaçlarının vatandaşlara ücretsiz sağlık hizmeti vermek olduğunu söyledi.
 
Belediye Meclis kararı çerçevesinde daha önce ilçe merkezinde sağlık taraması yaptırdıklarını, Beyazıt Mahallesi'nde arsa ve binası belediye tarafından satın alınıp, tadilat yaptırılan binada 4 Nolu Erciş Sağlık Ocağı'nı mahalle sakinlerinin hizmetine sunduklarını, başka bir sağlık ocağının ise bitirilmesine büyük katkı sağladıklarını anlatan Çiftci, "Hemşerilerimize sosyal, kültürel ve eğitim alanlarında sağladığımız katkılar yanında, sağlık hizmetlerini de ücretsiz şekilde sunmanın mutluğunu yaşıyoruz. Belediyemiz bünyesinde kurulan sağlık birimi daha önce küçük bir odada hizmet vermekteydi. Kasap esnafına yaptığımızı yeni dükkanlarının üst katının bir bölümünü sağlık birimi için düzenlendik. Hijyenik bir ortamda vatandaşlarımıza sağlık hizmet verilen birimde 1 sözleşmeli doktor, 1 sağlık personeli ile birimden sorumlu bir müdür mesai saatleri dahilinde vatandaşlarımıza ücretsiz hizmet sunmaktadır" dedi.

ERCİŞ'E YENİ KABRİSTAN ALANI KAZANDIRDI

Van'ın Erciş İlçe Belediye Başkanlığı, ilçe merkezine yeni bir kabristan alanını hizmet açmaya hazırlanıyor.
Haydarbey Mahallesi'nde 164 bin metrekare hazine arazisini, umumi kabristanlık alanı olarak seçtiklerini belirten Erciş Belediye Başkanı Fatih Çiftci, ilçe merkezinde 50 yıllık kabristanlık ihtiyacını da bu şekilde karşıladıklarını söyledi. Göreve geldikleri günden itibaren belediye bünyesinde Mezarlıklar Müdürlüğü oluşturduklarını, ilçe merkezinde hali hazırda hizmet veren mezarlıklara özel bir önem verdiklerini, kabristanlık alanlarına çevre duvarı, ışıklandırma ve çeşme yaptıklarını, ebediyete göç eden vatandaşlar için belediye bünyesinde ücretsiz defin hizmeti verdiklerini de ifade eden Çiftci, belediye bünyesinde bayan ve erkek olmak üzere 2 emekli cenaze yıkama personelini de çalıştırarak vatandaşlara ücretsiz hizmet verdiklerini söyledi.
Başkan Çiftci, ayrıca ilçede ilk kez hazır kabir uygulaması başlattıklarını da anlatarak şunları söyledi:
"Şehir merkezindeki kabristanlık alanlarının gün geçtikçe tükenmesi beraberinde sıkıntılara neden olmaktadır. Yaptığımız incelemeler sonucu Haydarbey Mahallesi'nde tespit ettiğimiz 164 bin metrekare hazine arazisini umumi kabristanlık alanı olarak belirledik. Burada yapacağımız çevre düzenlemesi, ağaçlandırmanın ardından, modern bir kabristanlık alanını ilçemizin hizmetine sunacağız" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2008 Cuma 14:56:57
Güncelleme :28 Kasım 2008 Cuma 15:33:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?