5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Erciş belediyesi'nden bayram yardımı

ERCİŞ BELEDİYESİ'NDEN 3 BİN FAKİR AİLEYE BAYRAM YARDIMI

Van'ın Erciş Belediye Başkanlığı, fakir ve yardıma muhtaç durumda bulunan 3 bin aileye Kurban Bayramı arifesinde gıda yardımı yapıyor.

Mahalle muhtarları, imamlar ve belediye meclis üyelerince önceden tespit edilen ve Erciş Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nce yapılan inceleme neticesinde maddi durumu iyi olmadığı belirlenen ailelere bayram öncesi gıda dağıtımına başlandı. Dağıtımda sıkıntı yaşanmaması için belediye yetkilerinin nezaretinde görevlilerce akşam karanlığında araçlara yüklenen yardım paketleri evlere götürülerek ailelerin teslim ediliyor.

Erciş Belediye Başkanı Fatih Çiftci, sosyal belediyeciliğin gereği olarak bu tür yardımları geçmişte olduğu gibi bu yılda yaptıklarını söyledi. 'Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir' Hadis-i Şerifini kendilerine şiar edindiklerini belirten Başkan Çiftci, hazırlanan gıda paketlerinin içinde 5 kilogram sıvı yağ, 5 kilogram makarna, 3 kilogram pirinç, 5 kilogram şeker, 3 kilogram bulgur,1 kilogram salça ile 1 kilogram çay bulunduğunu belirtti. Ayrıca, pakette vatandaşların bayramını da kutladığı tebrik kartının bulunduğunu anlatan Çiftci, belediye sınırları içersinde mağdur durumdaki vatandaşlara 6 yıldır belli periyotlarla gıda yardımı yaptıklarını söyledi.

Çiftci, "Belediyemiz imkanları ölçüsünde bu yıl 6. kez fakir ve yardıma muhtaç ailelere yardım paketlerini ulaştırmanın mutluğunu yaşıyoruz. İnsan onurunu incitmemesi için de gıda paketlerini görevli personel eşliğinde akşam karanlığında ailelerin evlerine ulaştırıyoruz" dedi.

ERCİŞ BELEDİYESİ'NDEN 3 BİN FAKİR AİLEYE BAYRAM YARDIMI
İHA
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2009 Salı 16:31:02
Güncelleme :24 Kasım 2009 Salı 16:39:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?