6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Erciş Belediyesi'ne yeni araçlar

ERCİŞ BELEDİYESİ'NE YENİ ARAÇLAR

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Van'ın Erciş Belediyesi'ne temizlik işlerinde kullanılması amacıyla bir adet kapalı konteynır araç hediye edilirken, Erciş Belediye Başkanı Fatih Çiftci ise Fen İşleri Müdürlüğü'nün ihtiyacı olan tam donanımlı bir kuka aracı satın alarak belediyenin araç parkını zenginleştirdi.

Araçların hizmete alınması nedeniyle Erciş Belediye Başkanlığı önünde bir tören düzenlendi. Törene Belediye Başkanı Fatih Çiftci, belediye meclis üyeleri, AK Parti Erciş İlçe Başkanı İbrahim Şahin ile çok sayıda vatandaş katıldı. Burada bir konuşma yapan Belediye Başkanı Fatih Çiftci, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın belediyelerine temizlik işlerinde kullanılması amacıyla bir adet kapalı konteynır aracı hediye ettiğini belirterek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ilçe halkı adına şükranlarını sundu. İlçeyi daha modern ve yaşanabilir bir şehir haline getirmek için aralıksız hizmet vermeye devam ettiklerini anlatan Çiftci, "Sadece 2010 yılı içersinde almış olduğumuz araç parkı ile hakikaten belki son 30-40 yılda alınacak bir araç parkına sahip olduk . Bu hizmetleri yaparken araç parkı olmadan üretim yapmamız ise mümkün değildir. Bu nedenle belediyemizde eski bir (kuka) kanal açma makinemiz mevcuttu. Ancak, bölgemizde bu araçtan başka da yoktu. Bu araç bölgemizdeki yerel yönetimlere, kamu kurumlarına hizmet veriyordu. Çevre Bakanlığı1989 yılında bu aracı belediyemize hibe etmişti. Bu arada ilçe merkezindeki kanalizasyon sistemimiz ise yüzde 97 oranında tamamlandığı için de, yeni bir kuka araca çok büyük ihtiyaç vardı. Bu araç çok pahalı olmasına rağmen belediyemizin imkanları da buna el vermiyordu. Kaynaklarımızı toparladık ve bu aracı satın aldık. Satın aldığımız yüksek basınçlı kanal açma kuka aracı aynı zamanda vidanjor görevi de görmektedir. Kanalizasyon sistemi, su kanalarını için çok çok önemli bir araçtır. Bütün olarak bu aracın belediyemize maliyeti ise 195 bin TL'dir. Diğer taraftan Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan belediyemize temizlik işlerinde kullanılmak üzere yeni bir araç armağan etmiştir. Ben zatıalilerine ilçe halkı ve şahsım adına teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum . Allah memleketimize milletimize hayırlı uğurlu etsin" dedi.

Konuşmanın ardından kurban kesildi. Daha sonra araçların kurdelesı Belediye Başkanı Fatih Çiftci ile AK Parti Erciş İlçe Başkanı İbrahim Şahin tarafından kesilerek alkışlar arasında hizmete alındı.

ERCİŞ BELEDİYESİ'NE YENİ ARAÇLAR
ERCİŞ BELEDİYESİ'NE YENİ ARAÇLAR
İHA
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2010 Salı 11:35:00
Güncelleme :14 Eylül 2010 Salı 11:57:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?