2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Erciş Belediyesi'nin acı kaybı

Erciş Belediyesi meclis üyelerinden Yılmaz Demir (69), tedavi gördüğü Van'daki özel bir hastanede tüm çabalara rağmen kalp yetmezliği sonucu bu sabaha karşı vefat etti.

İlçenin sevilen eşraflarından birisi olan Yılmaz Demir, 2004 yerel seçimlerinden Anavatan Partisi'nden (ANAP) belediye meclisi üyesi seçilerek siyasete girmiştir. Erciş Belediye Başkan Vekilliği, belediye daimi meclis üyeliği de yapan Demir, geçen yıl Ankara Güven Hastanesi'nde açık kalp operasyonu geçirmişti. Bir süre sağlığına kavuşan daha sonra hastalığının tekrar etmesi sonucu 4 gün önce Van'daki özel bir hastaneye kaldırılarak tedavi altında tutulan Demir, bu sabaha karşı tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Cenazesi özel bir araçla ilçeye getirilen Demir, öğlen saatlerinde Kara Yusuf Paşa Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından, aile kabristanlığında toprağa verilecek.

Evli ve bir çocuk babası olan Demir'in vefat etmesinden ötürü hayli üzgün olan Erciş Belediye Başkanı Fatih Çiftci, mesai arkadaşının ölümünden oldukça üzüntü duyduğunu belirterek, "Yılmaz Demir'in ölümü hepimizi üzdüğü gibi, beni de fazlasıyla üzmüştür. Bu vesile ile merhuma Allah'tan rahmet, kederli ailesine taziye dileklerimi iletirken, ilçe halkının, belediye meclis üyelerinin, hasetten de ailesinin başı sağ olsun" dedi.

Bu arada Yılmaz Demir'in vefat etmesinin ardından, 25 sandalyeli Erciş Belediyesi meclis üyesi dağılımı ise ANAP: 11, AK PARTİ: 7, DTP: 4, DYP: 2, BOŞ:1 şekilde oldu;

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2008 Salı 13:07:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?