7
Mayıs
2024
Salı
VAN

Erciş İnci Kefali Festivali yapıldı

ERCİŞ İNCİ KEFALİ GÖÇÜ KÜLTÜR-SANAT FESTİVALİ

Van Valiliği, Erciş Kaymakamlığı, Erciş Belediyesi ile Doğa Gözcüleri Derneği tarafından Erciş'te ortaklaşa düzenlenen 'İnci Kefali Göçü Kültür-Sanat Festivali' kapsamında Erciş Balık Bendi mevkiinde çocuklara yönelik eğlence programları düzenlendi. Çocuklar gün boyunca birbirinden güzel etkinliklerle gönüllerince eğlendi.

Festivalin beşinci günü tamamen çocuklara yönelik programlara ayrıldı. Erciş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Erciş Erkek YİBO ile Erciş Salihye Kız YİBO'nun birlikte organize ettiği etkinliklere Erciş Kaymakamı Ferhat Kurtoğlu, Erciş Belediye Başkanı Fatih Çiftci, İlçe Milli Eğitim Müdürü Celalettin Bilik, Şube müdürleri Ahmet Erdoğan, Kurbani Özdaş, Mehmet İşleyen, kamu kurum amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, Van il ve ilçelerinde bulunan YİBO'ları temsilen öğrenciler, Erciş'teki okulları temsilen öğrenciler ile aileleri katıldı.

Erciş Erkek YİBO Müdürü Erol Şimşek'in açılış konuşmasını ardından program etkinliklerine geçildi. Hacivat-Karagöz gölge oyunu, skeçler, ilizyonistler, halk oyunları, en fazla elbise giyme yarışı, voleybol maçı, halat çekme oyunu, uçurtma şenliği ile devam eden etkinlikler daha sonra festival kapsamında daha önceden yapılan ve dereceye giren öğrenciler 'Yetenek Sizsiniz' yarışmasında hünerlerini sergilediler.

ERCİŞ İNCİ KEFALİ GÖÇÜ KÜLTÜR-SANAT FESTİVALİ
ERCİŞ İNCİ KEFALİ GÖÇÜ KÜLTÜR-SANAT FESTİVALİ
İHA
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2010 Salı 16:48:02
Güncelleme :8 Haziran 2010 Salı 18:26:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
bcanpolat IP: 212.156.246.xxx Tarih : 9.06.2010 09:25:25

Sayın Belediye Başkanı Fatih ÇİFTÇİ'yi yapmış olduğu başarılı çalışmalarından dolay kutluyorum,gerçekten Erciş ve İnci kefali için yaptığı festival dolayısıyla harika bir tanıtım yapmış oldu, ben hafta sonu ordaydım ordaki insanlaın mutluluğu yüzlerinden okunuyordu sanki,hele sahil yolunda birde gezi yaptık gerçekten harika bir gezi,piknik yeri tebrikler Sn.Başkan.başarılarının devamını bekleriz..