5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Erciş OSB'ye kavuşuyor

ERCİŞ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİNE KAVUŞUYOR

Van'ın Erciş ilçesinde Organize Sanayi Bölgesi (OSB)'nin kurulması için alternatif alanlarda incelemelerde bulunmak üzere ilçeye gelen Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'na bağlı teknik ekip çalışmalarına başlıyor.

İki kişiden oluşan teknik ekip Erciş Kaymakamı Ferhat Kurtoğlu ile Erciş Belediye Başkanı Fatih Çiftci'yi makamlarında ziyaret etti.

Ziyaret esnasında ilçede OSB'nin kurulmasında gelinen aşama hakkında gazetecilere bilgi veren Erciş Kaymakamı Ferhat Kurtoğlu, Erciş'in ekonomik anlamda kabuğunu karacağı günlerin çok yakın olduğunu bildirdi. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'ndan gelen teknik ekibin OSB'nin kurulacağı alternatif alanlarda ön incelemelerde bulunacağını belirten Kurtoğlu, "Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından ilçemize gönderilen teknik ekip gerekli alt yapı çalışmalarına bugün itibarıyla başlayacaktır. Yer tespitinin ardından, gerekli çalışalar diğer ilgili bakanlıkların da görüşleri rapora eklenerek Erciş OSB'nin yapımına bir an önce başlanılacaktır. Bu dev yatırımın ilçeye gelmesinde büyük emek ve katkıları olan Milletvekilimiz Kerem Altun'a, hükümetimize, Sanayi ve Ticaret Bakanı Sayın Nihat Ergün'e, katkı ve desteklerini her zaman yanımızda gördüğümüz Valimiz Münir Karaloğu'na, yerel yönetimlere, oda ve sivil toplum örgütlerimize ve emeği geçen herkese şahsım ve ilçe halkı adına teşekkür ediyorum. Gönülden inanıyorum ki, OSB'nin hizmete girmesiyle birlikte Erciş, ekonomik anlamda da kabuğunu kıracaktır" dedi

Erciş Belediye Başkanı Fatih Çiftci de yaptığı açıklamada, AK Parti Van Milletvekili Kerem Altun öncülüğünde başlatılan ve ilçe kaymakamlığı, yerel yönetimler ile sivil toplum örgütlerinin katılımıyla ortaya çıkartılan OSB'nin bugün meyvesini verdiğini belirterek, ilçe halkı olarak bunun haklı gururunu yaşadıklarını söyledi.

AK Parti iktidarının Erciş'e vermiş olduğu her sözde olduğu gibi, bu güzel yatırımı da ilçeye kazandırıldığını anlatan Çiftci, "Sanayi ve Ticaret Bakanımız Sayın Nihat Ergün'ün vermiş olduğu söz yerine getirilerek Erciş OSB'ye kavuşacaktır. Diğer tüm yatırımlarda olduğu gibi OSB yatırımı da AK Parti iktidarının hizmet listesinde yerini almıştır. İlçemizde OSB'nin kurulmasıyla birlikte ekonomik alanda ilçe çok büyük gelişmeler kat edecek ve Erciş bölgesinin sanayi merkezi olacaktır. Çok sayıda hemşerimize iş ve istihdam açıp ilçenin gelişmesine çok büyük katma değer sağlayacaktır. Seçim bildirgemizde de belirttiğimiz gibi ilçemizde OSB'nin kurulması AK Parti olarak verdiğimiz sözü yerine getirmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Bu yatırımın ilçeye gelmesinde başından sonuna kadar büyük katkıları olan Milletvekilimiz Sayın Kerem Altun'a, ilçe kaymakamımıza, yerel yönetimlere, oda ve sivil toplum örgüt temsilcileri ile basınımıza teşekkür ederken, Sanayi ve Ticaret Bakanı Sayın Nihat Ergün'e de teşkilatımıza ve bizlere vermiş olduğu sözü yerine getirdiği için Erciş halkı adına şükranlarımı sunuyorum. Organize Sanayi Bölgesi ilçemize hayırlı uğurlu olsun" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2009 Çarşamba 12:15:05
Güncelleme :21 Ekim 2009 Çarşamba 13:43:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?