6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Erciş sahil yolu ışıl ışıl

ERCİŞ SAHİL YOLU IŞIL IŞIL

Van'ın Erciş Belediye Başkanlığı tarafından yapımına 2004 yılında başlanılan Erciş Sahil Yolu, aydınlatma lambalarının da devreye alınmasıyla birlikte ayrı bir güzelliğe kavuştu. Lambalarının devreye alınması nedeniyle bir tören düzenlendi.

Erciş Sahil Yolu'nda akşam saatlerinde düzenlenen tören havai fişek gösterisi eşliğinde başladı. Törende konuşan Erciş Belediye Başkanı Fatih Çiftci, 2004 yılında başlamış oldukları sahil yolunun birinci etabını tamamladıklarını, bugün ise aydınlatma lambalarının devreye girmesiyle birlikte sahilin ayrı bir ahenk ve güzelliğe kavuştuğunu söyledi.

Sahil yolunun Türkiye'nin en geniş ve kapsamlı sahil yolu olacağını da belirten Çiftci, "Erciş halkına vermiş olduğumuz sözün arkasında durmanın haklı gururunu yaşamaktayız. Göreve geldiğimizde Ercişli hemşerilerimizin bizlerden istediği tek şey vardı. "Başkanım, lütfen Adilcevaz kadar bir sahil yolumuz olsun" diyorlardı. Bizler de o günden sonra boş durmayarak ilçemize nefes aldıracak geniş bir sahil bandı üzerinde kamelyaları, oturma alanları, çocuk parkları, iskeleleri, çeşitli tipte ağaçları, spor kompleksleri ile birlikte asfaltını da tamamlayarak sahil yolumuzun birinci etabını vatandaşımızın hizmetine sunduk. Bugün de sahil yolumuzun aydınlatma lambalarını devreye alarak sahilin gerdanlığını tabir yerinde ise taçlandırıyoruz. Bugün bir bütün olarak Sayın milletvekilimizin, ilçe teşkilatımızın, arkadaşlarımızın ve Erciş halkının destekleriyle Salih yolumuzu tamamladığımızda Erciş, Türkiye'nin en uzun sahil yoluna kavuşacaktır. Bu yıl sonu itibarıyla sahil yolunun bütününü tamamlayacağız. Peyzajını da tamladığımızda mükemmel bir şekilde Erciş'e nefes aldıracak, gölle şehri birleştirecek komple bir sahil yolu olacaktır. TEDAŞ yetkileriyle görüşmelerimiz sonucunda sahil yolunun aydınlatılması yatırım programına alındı. Bugün de, ilçemizin gerdanlığı olan sahil yolunu aydınlatarak güzel bir hale getirirmiş bulunmaktayız. Artık vatandaşlarımız gece de sahile gelerek dinlenip, eğelenebilecektir. Aydınlatma işlemlerinin oluşmasında emeği geçenlere huzurlarınızda ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hizmetin de ilçemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

AK Parti Van Milletvekili Kerem Altun da konuşmasına, Belediye Başkanı Fatih Çiftci'yi kutlayarak başladı. Yapılan hizmetin 'AK Belediyecilik' örneğini teşkil ettiğinin belirten Altun, "Bugün çok güzel bir anı hep birlikte yaşıyoruz. Altın gerdanlık diye tabir ettiğimiz Erciş Sahil Yolu, bugün rengarenk görüntüsüyle değerli hemşerilerimizin hizmetine sunulacaktır. Yeşille mavinin buluştuğu yerde hemşerilerimiz artık bizim de konaklayacağımız, bizim de piknik yapabileceğimiz, bizim de hafta sonlarını çok güzel geçirebileceğimiz bir mekanımız oldu diyebilirler. Sahil yolumuz gerçekten bölgesinde emsali olmayan son derece güzel dizayn edilmiştir. Hemşerilerimiz burada hem eğelenecekleri, gölden istifade edebilecekleri hem de, tabiatla kucaklaşabilecekleri bir mekana sahip oldular. Belediye Başkanımız Fatih Çiftci'yi bir kez daha yürekten kutluyorum. Belediyemiz şehrimizin, kentimizin yaşanabilir huzurlu, mutlu, insanların oturduğu bir mekan olması noktasında 'AK Belediyecilik' örneğini vermektedir. Merkezi idare ile yerel yönetimin el birliğiyle, gönül birliğiyle el ele vererek getirilen hizmetler güzel ilçemize hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından havai fişek gösterisi eşliğinde sahil yolu aydınlatma lambalarına ait sigortalar Milletvekili Kerem Altun İle Erciş Belediye Başkanı Fatih Çiftci tarafından kurdelası kesilerek devreye alındı.

Erciş Sahil Yolu Birinci Etabı'na 7 bin 500 metre yer altı kablosu, 215 adet direk ve iki adet ana trafo kullanıldığı kaydedildi.

ERCİŞ SAHİL YOLU IŞIL IŞIL
ERCİŞ SAHİL YOLU IŞIL IŞIL
ERCİŞ SAHİL YOLU IŞIL IŞIL
ERCİŞ SAHİL YOLU IŞIL IŞIL
ERCİŞ SAHİL YOLU IŞIL IŞIL
İHA
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2010 Pazartesi 16:58:01
Güncelleme :17 Mayıs 2010 Pazartesi 17:38:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?