5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Erciş Sünnet Şöleni

Van'ın Erciş Belediye Başkanlığı tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl 6.si düzenlenen sünnet şöleninde 170 fakir aile çocuğu sünnet ettirilerek erkekliğe ilk adımlarını attı.

Endüstri Meslek Teknik Lisesi salonunda düzenlenen sünnet şöleninde bir konuşma yapan Erciş Kaymakamı Ferhat Kurtoğlu, böyle bir organizasyonu geleneksel hale getiren Belediye Başkanı Fatih Çiftci'ye teşekkür etti.

Belediye Başkanı Fatih Çiftci ise yaptığı konuşmada sünnet şölenlerini 6 yıldır aksatmadan devam ettirdiklerini söyledi. Başkan Çiftci, ekonomik ve sosyal durumu iyi olmayan ve bugüne kadar çeşitli nedenlerle sünnet ettirilemeyen çocukların erkekliğe ilk adımını attırmanın mutluğunu yaşadıklarını belirterek, "Çocuklarımızın erkekliğe ilk adımlarını atmaları, dini ve sağlık açısından büyük önem arz etmektedir.

Belediyenin asli görevlerinin yanı sıra, sosyal görevleri kapsamında yapılan bu organizasyonlarla toplum içinde kaynaşma ve dayanışmayı sağlıyoruz. Ayrıca, sosyal belediyecilik anlayışıyla mağdur ve muhtaç durumdaki vatandaşlarımıza da hizmet vermekle birlikte, dinimizin vecibesi olan sünneti de yerine getirmiş bulunmaktayız. Bu etkinlik ile 170 çocuğumuzu sünnet ettiriyoruz" dedi.

İlçe Müftüsü Faysal Geylani de sünnetinin İslam dinindeki önemine değindi.
Yapılan konuşmaların ardından İlçe Müftülüğü görevlilerinin okuduğu Kuran-ı Kerim ve Mevlidi Şerif'in ardından, çocuklar sağlık personeli tarafından sünnet edildi. Kaymakam Ferhat Kurtoğlu, Belediye Başkanı Fatih Çiftci, Ünseli Belediye Başkanı İshak Polat, Sağmalı Belediye Başkanı Zeki Erbulun, Erciş İlçe Emniyet Müdür Vekili Tümer Yılmaz, kamu kurum amirleri sünnet olan çocuklara kirvelik yaptı. Bu arada sünnet edilen 170 çocuğa Erciş Belediye Başkanı Fatih Çiftci tarafından çeşitli hediyeler de verildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2009 Cumartesi 17:20:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?