5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Erciş'e modern park

Van'ın Erciş Belediyesi tarafından sürdürülen faaliyetler çerçevesinde ilçe merkezine modern bir parka daha kazandırıldı.


Merkez Kara Yusuf Paşa Cami karşısında belediyeye ait dükkanların önündeki alanın amaç dışı kullanılması üzerine, bu yerdeki seyyar barakalar kaldırılarak yerine modern bir park yapıldı. Erciş Belediye Başkanı Fatih Çiftci, her geçen gün ilçe merkezini modern ve yaşanabilir bir hale getirmek için çalışmalara aralıksız olarak devam ettiklerini söyledi. Toplam 5 bin metre kare alan üzerine kurulan yeni parka mükemmel bir peyzaj uyguladıklarını anlatan Başkan Çiftci, park alanını kısa süre içersinde tamamlayarak halkın hizmetine sunduklarını söyledi. Alana kilitli parke taşı, bordur ve yeşillendirme ile birlikte oturma bankları yerleştirerek modern bir görünüme soktuklarını kaydeden Başkan Çiftci, bağlantı yollarının da aynı şekilde yeniden kilitli parke taşı ile döşendiğini ifade etti. Başkan Çiftci, "Hatırlanacağı üzere daha önceden 'Sundurma' diye tabir edilen alan yıllarca kötü bir görünüm içersinde kaderine terk edilmişti. Göreve gelmemizle birlikte atıl halde bulunan bu alandaki sundurmayı sökerek yeni yaptığımız mal meydanına taşıdık. Boşalan alana ise küçük esnaflarımızın mağduriyetini göz önünde bulundurarak tek tip barakalar yerleştirdik. Ancak, geçen süre içersinde barakaların amaç dışı kullanılması, çoğunun da boş olması ile birlikte alana yeni bir proje uygulayarak halkımızın dinlenebileceği modern bir parka dönüştürdük. İlçe merkezinde bu tipte olup da amaç dışı kullanılan merkez cami arkasındaki alını da, yeni dinlenme ve gezinti parkına dönüştüreceğiz" dedi.


Bu arada, park alanını gezen vatandaşlar ise yapılan hizmetten memnuniyet duyduklarını belirterek, Başkan Çiftci'ye teşekkür ettiler.

iha
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2009 Perşembe 18:20:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?