5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Erciş'e organize sanayi kurulacak

Erciş Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı Abdurrahman Gözütok, ilçede Organize Sanayi Bölgesi'nin kurma çalışmaların tamamlanıp ilgili Bakanlığa gönderildiğini söyledi.

Makamında açıklamalarda bulunan ETSO Başkan Gözütok, Erciş Kaymakamı Ferhat Kurtoğlu öncülüğünde kurulan komisyonunun çalışmalarını tamamlayarak dosyayı Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'na gönderdiklerini söyledi. Yer tahsisi konusunda bin 39 dekar hazine arazisinin krokilerini çıkarıp Bakanlığa ilettiklerini anlatan Gözütok, "Valimiz Özdemir Çakacak'tan Erciş Organize Sanayi Bölgesi açma onayını almış bulunmaktayız. İlçe Kaymakamlığımız tarafından görevlendirilen YİBO Müdürü Erol Şimşek, oluşturduğumuz dosyayı Anakara'da Van Milletvekilimiz Kerem Altun elden teslim etti. Sayın vekilimiz de dosyayı Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'na iletti. Şu an gelecek Bakanlık heyetini bekliyoruz. Bu arada, Erciş Organize Sanayi Bölgesi'nde fabrika ve işyeri açmak için 130 dolayında başvuru olmuştur. Emeği geçen herkese ETSO adına teşekkür ediyorum" dedi.

İlçede hizmete açılacak olan Sosyal Güvenlik Müdürlüğü binası için de ETSO'nun toplantı salonunu geçici olarak tahsis ettiklerini sözlerine ekleyen Gözütok, ayrıca 5 Şubat 2009 günü ETSO'nun seçimlerinin olacağını da bildirdi.

İha
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2009 Salı 18:04:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?