5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Erciş'e sosyal güvenlik tesisi

Van'ın Erciş İlçe Sosyal Güvenlik Merkezi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Sosyal Güvenlik Kurumu Van İl Müdürlüğü bünyesinde kurulan Erciş Sosyal Güvenlik Merkezi, Van Valisi Özdemir Çakacak, AK Parti Van Milletvekili Kerem Altun ile Erciş 108. Topçu Alay Komutanı Kurmay Albay Sadullah Sadullahoğlu tarafından hizmete açıldı. Haşmet Bedii Kürüm Caddesi üzerinde bulunan Erciş Sanayi ve Ticaret Odası'na (ETSO) ait hizmet binasının üst katında hizmete giren merkezin açılış töreninde konuşan Van Valisi Özdemir Çakacak, sosyal güvenlik kurumlarının devlet kurumları içerisinde hükümetlerin öncelikle öne aldığı, önemli kurumlar olduğunu söyledi. Bu kurumlarının çok büyük bir kitleye hitap ettiğini belirten Vali Çakacak, bir takım sıkıntılarının olduğunu bildiklerini de anlatarak, "Bu nedenle hükümetimiz 2006 yılının Mayıs ayında çıkardığı bir kanunla sosyal güvenlik kurumlarında düzenlemeye gitmiş, sosyal güvenlik kurumu kurulmuş ve var olan sosyal güvenlik kurumlarının Sosyal Sigortalar Kurumu, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı bir çatı altında birleştirmiştir. Yine 2008 tarihinde çıkarılan bir kanunla da sağlık sigortaları ve sosyal güvenlik kurumlarına tabi olan vatandaşlarımızın haklarıyla ilgili düzenlemeler yapılmış ve yine farklı kurumlarda tabi bakanlıklara ait kurumlar olarak hizmet veren çeşitli sosyal güvenlik kurumlarımız tek bir çatı altında tek bir bakanlığa bağlı olarak bu tarihten sonra faaliyetlerini sürdürmektedir. Artık tüm vatandaşlarımız devlete ait sağlık kurumlarından sağlık hizmeti alır duruma gelmiştir. Erciş'te bugün sosyal güvenlik merkezimiz hizmete geçiyor ve diğer 5 ilçemizde de sosyal güvenlik merkezlerimiz hizmete geçireceğiz" dedi.

AK Parti Van Milletvekili Kerem Altun ise yaptığı konuşmada ilçeye büyük yatırımlar yaptıklarını, ancak bunların yeterli olmadığının altını çizdi. Altun, "Pasaport işlemlerinin de ilçemizde yapılması gerekiyor. Şüpheli ölümlerde Adli Tıp Kurumu'nun Van'a bir şubesinin açılıp insanların cenazeye eziyet etmeden ve kendileri de eziyet çekmeden işlerini tamamlamaları gerekir. Bunun için gerekli Bakanlıklarla görüşüyoruz. Bu vesile ile yeni hizmet kurumumuzun ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

Erciş Kaymakamı Ferhat Kurtoğlu da her geçen gün yatırımlarla ilçenin şaha kalkmaya hazırlandığını ifade ederek, insanların iş gücü kaybı yaşamadan işlerini Erciş SGK'da yapabileceğini ifade etti.

Van SGK İl Müdürü Sefa Tatlısu da yaptığı konuşmada Ercişlilerin artık işlerini vilayete gelmeden ilçelerinde yapabileceklerini bildirdi.
Konuşmaların ardından SGK Erciş Güvenlik Merkezi hizmete açıldı. Törene Vali Çakacak'ın yanı sıra, Muradiye ve Çaldıran kaymakamları, Erciş Belediye Başkanı Fatih Çiftci, Erciş Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Köklü, kamu kurum amirleri, oda ve sivil toplum örgüt başkanları ile vatandaşlar katıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Mart 2009 Salı 19:02:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?