5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Erciş'e spor kompleksi

Van'ın Erciş Belediye Başkanlığı, ilçe merkezinde spor alanlarını yaymak ve gençlerin bulundukları alanlarda her türlü sporu yapabilmeleri için spor tesislerinin yapımına devam ediyor.


Beyazıt Mahallesi Şehirlerarası Otobüs Terminali Jeotermal Tesisi binası önündeki belediyeye ait boş arsaya, spor kompleksi yapılıyor. Gece maçlarına da uygun bir şeklide ışıklandırma donanımı da olan spor kompleksi içersinde, standartlara uygun suni çimden oluşan bir futbol sahasının yanı sıra, basketbol, voleybol, tenis sahaları ve duş kabinlerinin bulunacağı belirtildi.


Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan Erciş Belediye Başkanı Fatih Çiftci, gençlerin boş vakitlerini değerlendirecek, beceri ve kabiliyetlerini artıracak spor tesislerinin mahallelerde uygun alanlara geçmişte olduğu gibi yine yaptıklarını söyledi.

Başkan Çiftci, daha önce de Yeşilova Mahallesi'nde bir semt sahasını hizmete açtıklarını ve bu tür faaliyetleri zamanla diğer mahallere de yaymaya hedeflediklerini belirterek, "Gençlerimizi kahve köşelerinden ve kötü alışkanlıklardan kurtararak spora yönelmeleri en büyük arzumuzdur.

Bu nedenle geçmişte olduğu gibi her mahalleye bir semt sahası projemiz doğrultusunda Beyazıt Mahallesi'nde arsası belediyemize ait olan alan üzerinde spor kompleksi inşa ediyoruz. Spor kompleksini bir ay gibi kısa bir sürede halkımızın hizmetine sunacağız" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2009 Cuma 13:29:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?