5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Erciş'in il sevdası

Van'ın Erciş ilçesini ziyaretinde sivil toplum örgütleri ve vatandaşlarla sohbet eden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun gelen talep üzerine Erciş'in il yapılması için önerge vereceği yönündeki ifadesini ilçe sakinleri de destekliyor.

Ercişli vatandaşlar, ilçelerinin il olmasının hem moral anlamında kendilerine iyi geleceğini hem de göçü durduracağını savundu.

Vatandaşlar Erciş'in depremden önce de il olmayı hak ettiğini ifade ederken, felaketin ardından ilçenin en az 30 yıl geriye gittiğini belirten Gökmen Sakin isimli vatandaş, "Başbakandan tek isteğimiz, Erciş'in il olması. Bunun için, 'Aşık Emrah diyarıdır, elli ilin ayarıdır, vali gönder Tayyip baba, Van Gölü'nin sahil kenti, inci kefali balık bendi, Ercişlinin tek derdi vali gönder Tayyip baba" şeklinde bir şiir de yazdım. Bu şiir inşallah ilçemizin il olmasına vesile olur" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2011 Çarşamba 17:44:17
Güncelleme :9 Kasım 2011 Çarşamba 17:47:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
DepremZade IP: 95.10.67.xxx Tarih : 11.11.2011 00:16:34

Ya Güzel insanlar güzel kardeşler inasnlarımız can çekişiyor bizler halen ne  sevdasındayız bizde istiyoruz il olmasını fakat önce bu afeti atlatmamız lazım önce arpa sonra pepe Yani insanlarımızın halen bilinçaltına yerleşmemiş anlaşlıyorki bu deprem bize az 14.7 vuracaktı sonra akıllar başa gelecekti Lütfen biraz Vicdani Davranalım Saygılarımla