5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Erciş'te ağaçlandırma çalışmaları

Van'ın Erciş Belediyesi tarafından Ağrı karayolunda ağaçlandırma çalışmaları geçmiş dönemde olduğu gibi bu yıl da devam ediyor.


Erciş Belediye Başkanı Fatih Çiftci, Karayolları Van Bölge Müdürlüğü tarafından Erciş-Ağrı karayolu Müftüoğlu ile Simeklioğlu kavşağı arasında bulunan cadde kenarındaki sanat yapıları ve kaldırım çalışmalarının tamamlanmasının ardından, bu bölgede ağaçlandırma çalışmalarına başladıklarını söyledi.

Daha önce de belediye olarak aynı karayolu üzerindeki Şeker Fabrikası başlangıcından Erciş-Ağrı Karayolu NATO Yolu çıkışına kadar olan bölümün orta refüjlerini çeşitli ağaçlarla yeşillendirdiklerini anlatan Çiftci, "İlçemizin can damarı olan Erciş-Ağrı Karayolu'ndaki yeşillendirme çalışmalarımızı geçmiş dönemde olduğu gibi bu dönemde de sürdürüyoruz.

Bu yılki hedefimiz olan 10 bin adet ağaç dikiminden bir kısmını da bu alandaki kaldırım kenarlarına uygulayacağız. Diktiğimiz çam ve top akasyaların yeşermesiyle birlikte ilçemizin bu alanı da güzel bir görüntüye kavuşacaktır" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2009 Çarşamba 18:00:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?