2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Erciş'te balık katliamı

Erciş ilçesindeki Koçköprü barajında elektriğin kesilmesi sonucu dere yatağına su bırakılmayınca, ölen tonlarca inci kefal balığı bir anda su üzerine vurdu.

Yumurtalarını bırakmak üzere tuzlu ve sodalı Van Gölü'nden çıkarak tatlı sulara akın eden milyonlarca inci kefal balığı bu kez enerji kesintisinin kurbanı oldu. İlçeye bağlı Derimevi Köyü mevkisindeki balık ölümlerini yerinde gören Cumhuriyet Halk Partisi Erciş İlçe Başkanı Cafer Uslubaş, yapılan katliamın sorumsuzluktan başka bir şey olmadığını söyledi. İnci kefalın gelecek için mutlaka korunmasının son derece önemli olduğuna dikkat çeken Uslubaş, "Bugün burada gördüğümüz manzara insanlık adına, doğa adına büyük bir kayıptır. Dereye bir şekilde su bırakılması gerekirdi" dedi.

DSİ Erciş İşletme Şefliği görevlileri ise Koçköprü barajında geçici bir süreliğine elektrik kesintisi yaşandığını doğruladı. Yetkililer, bu nedenle türbinden bir süre dereye su bırakamadıklarını, ardından enerjinin yeniden gelmesiyle birlikte dereye tekrar su verildiğini belirtiler.

Bu arada, dere yatağında cansız kalan bir kısım ölü balığı ise köylüler elleriyle toplayarak evlerine götürdüler.

.
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2008 Pazartesi 19:05:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
devrik bargiran IP: 85.105.246.xxx Tarih : 2.06.2008 21:08:47

Birileri bölge insanı incikefali yemesin diye yasaklar koysun karın tokluğuna balık yakalamaya gelenleri kovsun.Ama sulama birliği birazdaha para kazanma amacı ile incikefali üreme yataklarındaki suyu kessin toplu balık ölümlerine sebep versin bu onların yanına kar kalsın yasağın amacı bölge insanı balık yemesin değilmi?