5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Erciş'te Çanakkale Zaferi kutlandı

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 94. Yıldönümü, Van'ın Erciş ilçesinde de düzenlenen çeşitli törenle kutlandı.

Sabah saatlerinde Atatürk anıtına çelenklerin bırakılmasıyla başlayan kutlama etkinliklerine daha sonra Erciş Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) çok amaçlı salonunda devam edildi.

Erciş Kazım Karabekir İlköğretim Okulu Müdürlüğü tarafından düzenlenen törende, günün anlam ve önleminin belirtildiği konuşmalar yapıldı, öğrenciler tarafından kahramanlık türküleri söylendi.

Şiirlerin okunduğu ve tiyatro oyunun sergilendiği anma törenin ardından, 'Çanakkale Destanı' isimli şiir ve kompozisyon dalında dereceye öğrencilere hediyeleri verildi. Erciş Kaymakamı Ferhat Kurtoğlu, AK Parti Van Milletvekili Kerem Altun, Garnizon Komutanı Topçu Kurmay Albay Sadullah Sadullahoğlu, Erciş Belediye Başkanı Fatih Çiftci, Erciş Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Köklü ile İlçe Emniyet Müdürü Salih Metin Mete tarafından şehit ailelerine çeşitli hediyeler takdim edildi.

Törene, protokolün yanı sıra, kamu kurum ve kuruluşların daire amirleri, sivil toplum örgüt temsilcileri, şehit alileleri ile öğrenci ve öğretmen ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Mart 2009 Çarşamba 17:09:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
van bağımsız milletvekili IP: 78.161.156.xxx Tarih : 27.03.2009 14:19:27

çok güzel oldu orotoryo ve kınalı kuzu çok güzeldi.özellikle 2 öğrenci görevlerini çok iyi yerine getirdiler.öğretmenlerine bir tavsiyem var matematik dersinde beleşten 100 versinler olmadı 80 daha aşağısı kurtarmaz bu iki öğrencinin adı:MERT YILDIRIM,EFECAN ERKAYA...