5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Erçiş'te çoçuklara çiğ köfte partisi

Van'ın Erciş ilçe Emniyet Müdürlüğü tarafından Turkuaz projesi çerçevesinde sokakta çalışan 200 çocuğa çiğ köfte partisi düzenledi. 

Erciş Kaymakamlığı koordinatörlüğünde yürütülen proje kapsamında sokakta çalışan çocuklara yönelik çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor Bu kapsamda İlçe Emniyet Müdürlüğüce Karataşlar mevkisinde bulunan Polisevi'nde çiğ köfte partisi düzenlendi. Düzenlenen etkinliğe çocukların yanı sıra Erciş İlçe Emniyet Müdürü Salih Metin Mete ile proje koordinatörü Başkomiser Tümer Yılmaz, Erciş Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hüsamettin Çelik ile vatandaşlar katıldı. 

Çocuklara ekmek arası çiğ köfte ve ayran görevli polis memurları tarafından ikram edildi. Burada bir konuşma yapan Erciş İlçe Emniyet Müdürü Salih Metin Mete proje amaçlarını anlattı. Projenin artık ilçede kamuoyuna mal olduğunu bildiren Mete, "Yaptığımız bu etkinlikte Turkuaz projesi kapsamında yürüttüğümüz çalışmalardan bir tanesiydi. Durumu zayıf ailelerimizin çocuklarını zaman, zaman bir araya getirip aynı zamanda sportif aktivitelerle buluşturuyoruz. Bugün de, polis evimizde hep beraber çiğ köfte partisi düzenledik. Çocuklarımıza yönelik sanatsal ve sportif faaliyetlere yönlendirdiğimiz gibi ayrıca tiyatro gurubu ile halk oyunları ekipleri de oluşturacağız. Amacımız, birlik beraberlik içersinde çocuklarımızı geleceğe güvenli bir biçimde yetiştirmek, ülkemizin temelini oluşturan çocuklarımızı önümüzdeki 100 yıllara daha umutlu ve güvenli bir şekilde hazırlanmaktır. Polisimizi sorunlarında yanlarında bilen, his eden, en ufak bir sorunu dahi varsa çekinmeden anlatabilecek bir genç kitlesi, halk kitlesi oluşturmaktır" dedi. 

Program sonunda çocuklara gönül verdikleri takımların eldiven ile balon hediye edilirken, davul zurna eşliğinde halay çekildi.

iha
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2009 Pazartesi 15:30:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?