5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Erciş'te hekimlere yönelik şiddet

Van-Hakkari Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Ercan Kirimi, Erciş Devlet Hastanesi'nde görevli Op. Dr. Veli Aydoğdu'nun poliklinik yaptığı esnasında şiddete maruz kalarak darp edilmesini kınayarak görev yaptıkları bölgede hekim ve sağlık çalışanlarına saldırıların arttığına dikkat çekti.

Van-Hakkari Tabipler Odası Yönetim Kurulu Üyesi Uzm. Dr. Aydın Bora ile Erciş Devlet Hastanesi'nde basın açıklaması yaparak yaşanan olayı kınayan Doç. Dr. Kırimi, daha önce hekim bulmakta zorlanan ve birçok vatandaşın hekimsizlikten ötürü tedavi olamadığı ve hatta öldüğünü anımsattı.

Doktorlar ve sağlık çalışanlarının da katıldığı açıklamada Dr. Kırımi "Son yıllarda çok sayıda fedakar meslektaşlarımız daha fazla hastaya başarılı biçimde hastanelerinde hizmet etmektedirler. Biz hekimlerin de desteklediği hasta hakları gibi bazı olumlu uygulamaları maalesef bazı bilinçsiz vatandaşlarımız yeterince bilmeden, anlamadan yanlış anlamakta ve bu hakları meslektaşlarımıza karşı bir baskı ve şiddet unsuru gibi anlamaktadırlar. Halbuki hasta hakları, meslektaşlarımızla hastalarımız arasındaki ilişkileri daha güzelleştir kararlar içermektedir. Maalesef, Erciş 'de son aylarda meslektaşlarımıza karşı 3 adet ciddi fiili saldırıda bulunulmuştur. Bu saldırıda bulunanların kesinlikle Erciş halkını temsil etmediğini halkımızın çok büyük çoğunluğunun hekimlerimizle karşılıklı saygı içinde olduğunu bilmekteyiz. Ancak, bölgede cefakarca görevlerini yerine getiren meslektaşlarımıza bir daha sözlü veya fiili saldırı olmamasını dilemekteyiz. Aksi takdirde hekimlerimizin bir dayanışma örgütü olan tabip odası olarak haklarını arayacağımızı ve saldırganlara müdahil olacağımızı bildirmek isteriz. Bir daha bu tür eylem ve davranışların olmaması için, hastane başhekimliklerinin ve güvenlik firmalarının daha hassas davranmalarını kamuoyu ile paylaşırız" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2009 Çarşamba 17:58:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?