3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Erciş'te kaldırımlar yenileniyor

Erciş İlçe Belediye Başkanlığı cadde ve sokaklarda bulanan yaya kaldırımlarını yapım ve yenileme çalışmalarına devam ediyor.

Erciş Belediye Başkanı Fatih Çiftci, gazetecilere yaptığı açıklamada, görevde oldukları son dört yıl içersinde cadde ve sokaklardaki tahrip olan yaya kaldırımlarını yeniden düzenleyerek vatandaşlarının hizmetine sokmaya devam ettiklerini söyledi.

Hedeflerinin ilçe merkezde kaldırımı olmayan cadde ve sokak bırakmamak, aynı zamanda da tahrip olan kaldırımları yenilemeyi planladıklarını açıklayan Çiftci, kış şartlarına dayanıklı ölçülerinde karo, bordür ve parke taşları ile çalışmalarını sürdürdüklerini bildirdi.

Bakım ve onarımı tamamlanan kaldırımlara ayrıca özürlü vatandaşlar için de yol bırakıldığını anlatan Çiftci, "Yaya kaldırımlarını şehre yakışır modern bir görüntüye kavuşturmak için çalışmalarımızı yüksek bir tempoda sürdürmekteyiz. Bu amaçla, Zeylan, Tekevler, Alkanat, Çınarlı, Atatürk, Zübeyde Hanım, Kasaplar, Haşmet Bedii Kürüm caddeleri, Ebubekir Çiftci Bulvarı, Erciş Sahil Yolu, parklar ile Turan Sokak'taki kaldırımlara bordür, karo ve parke taşı döşeme işlemlerini tamamlamış bulunmaktayız. Vanyolu Caddesi üzerindeki kaldırım yenileme çalışmalarımız ise aralıksız devam etmektedir" dedi.

Bu arada, dört yıl içerisinde yapılan kaldırım yenileme ve onarım işlemlerinde 98 bin metre bordür, 179 bin 600 metre kilitli parke, 78 bin 300 metre kare karo döşemesi gerçekleştirildiği kaydedildi.

.
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2008 Salı 19:06:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?