2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Erciş'te kurtuluş coşkusu

Erciş ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıldönümü coşkuyla kutlandı.

Törenlere, hükümet konağı önünde Atatürk büstüne çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Erciş Kaymakamı Ferhat Kurtoğlu, Garnizon Komutanı Topçu Kurmay Albay Sadullah Sadullahoğlu, Belediye Başkanı Fatih Çiftci'nin vatandaşların bayramını kutlamasının ardından, ilçenin Rus ve Ermeni işgalinden kurtuluşu temsili olarak canlandırıldı.

Erciş Belediye Başkanı Fatih Çiftci'nin günün anlam ve önemini belirtir konuşmasının ardından Erciş Belediyesi tarafından düzenlenen 3 kilometrelik halk koşusunda dereceye giren atletlere ödülleri verildi. Öğrenciler tarafından şiirler okundu, folklor gösterisi yapıldı. Törenler resmi geçit ile sona erdi.

Kurtuluş Bayramı törenlerine Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili Enis Tütüncü, Erciş Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan, kamu kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, oda ve sivil toplum örgüt başkanları, öğrenci, öğretmenler ile çok sayıda vatandaş izledi.

Öte yandan, Erciş ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşu dolayısıyla düzenlenen kutlamalar kapsamında Erciş Belediyespor ile Van Belediyespor futbol takımlarının bugün bir dostluk maçı oynayacakları, gece ise havai fişek gösterisinin yapılacağı bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2008 Salı 17:47:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?